Overblik: Her skal United-spillere i aktion ved EM – 1/8-finale

Gruppespillet er forbi, og nu er det knald eller fald. Syv United-spillere er stadig med i turneringen. Her følger et overblik over 1/8-finalerne med potentiel involvering af United-spillere.

Lørdag den 29. juni kl. 21 – Christian Eriksen og Rasmus Højlund, Danmark mod Tyskland – TV2

Syv hold er gået videre fra gruppespillet som ubesejret. To af disse mødes lørdag aften i Dortmund. De tyske favoritter og de danske underdogs.

Tyskland startede som lyn og torden med 5-1 mod Skotland, EM’s hidtil største sejr. De var dog lige ved at miste gruppesejren til Schweiz, indtil indskiftede Niclas Füllkrug headede en sen udligning ind til 1-1.

Rasmus Højlund har kæmpet og presset i kampene indtil, men han har ikke haft de store chancer, bortset fra en enkelt i åbneren mod Slovenien. Han kommer til at slippe for at stå over for Jonathan Tah, der sidder over med karantæne.

Højlund er udskiftet i alle tre kampe indtil nu. Efter 83, 67 og 59 minutter. Nu har erstatningerne ikke ligefrem gjort det bedre, men mon ikke det kunne være en overvejelse værd, at man bruger Yussuf Poulsen eller en anden angriber fra start.

I så fald kan Højlund komme ind med friske ben i løbet af anden halvleg, mod et forhåbentlig træt forsvar. Vi sætter i hvert fald hans startprognose lidt ned.

Christian Eriksen har været én af Danmarks bedste indtil nu, sammen med Morten Hjulmand og Pierre-Emile Højbjerg på midtbanen. Hjulmand har dog karantæne, og Thomas Delaney forventes at starte i stedet for. På sin gamle hjemmebane.

Chance for plads i dansk startopstilling: 75% Højlund 95% Eriksen

Rygnumre: 9 Højlund 10 Eriksen

Søndag den 30. juni kl. 18 – Luke Shaw og Kobbie Mainoo, England mod Slovakiet – TV2

England, et tredje af de ubesejrede hold, skal i aktion på søndag.

Gareth Southgate synes at have droppet idéen om Trent Alexander-Arnold på den centrale midtbane. Liverpool-spilleren startede ude i sidste kamp, og han blev siden indskiftet på højre back.

Erstatningen Conor Gallagher blev så udskiftet i pausen, hvorefter Kobbie Mainoo kom ind og er blevet rost for sit indhop. Det trækker altså op til en startplads for den 19-årige United-komet.

Luke Shaw har endnu ikke fået spilletid ved EM, og mon ikke man har udset sig 1/8-finalen som hans umiddelbare introduktion. Det kommer nok an på, hvorvidt han er 100% klar eller ej. Vi hæver startprognosen på begge spillere.

Chance for plads i engelsk startopstilling: 50% Shaw 65% Mainoo

Rygnumre: 3 Shaw 26 Mainoo

Mandag den 1. juli kl. 21 – Diogo Dalot og Bruno Fernandes, Portugal mod Slovenien – TV2

Slovenien er et fjerde ubesejret hold, men mon ikke de får det svært mod Portugal, der vandt de første to kampe, så gruppesejren var en realitet.

Bruno Fernandes blev sparet i nederlaget til Georgien, sammen med andre stjerner som Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Bernardo Silva, João Cancelo m.fl. Rafael Leão spillede heller ikke grundet karantæne.

De forventes alle at være tilbage i startopstillingen mandag aften.

Diogo Dalot har vist sig som en alsidig spiller, som passer godt ind i Roberto Martínez’ fleksible opstillinger. Og han var blandt Portugals bedste i 2-0 nederlaget til Georgien. Dalot har både spillet højre back og højre wingback/kant, samt spillet mere centralt på midtbanen og i forsvaret.

I sidste ende synes han dog ikke at være Martínez’ foretrukne valg i nogle af rollerne. Vi må derfor forvente, at han starter ude og kan sendes i aktion efter behov.

Chance for plads i portugisisk startopstilling: 30% Dalot 95% B.Fernandes

Rygnumre: 5 Dalot 8 B.Fernandes

Tirsdag den 2. juli kl. 21 – Altay Bayindir, Tyrkiet mod Østrig – TV2

Østrig imponerede i gruppespillet og tog 1.pladsen foran Frankrig og Holland. Og de tabte kun til førstnævnte på grund af en uheldigt selvmål.

Tyrkiet har derfor sin sag for, men kan måske drage fordel af den massive opbakning, der har fulgt dem hidtil.

Mod Tjekkiet var Mert Günok tilbage i det tyrkiske mål, mens Altay Bayindir kom tilbage på bænken efter 3-0 nederlaget til Portugal. I Tyrkiets seneste 10 landskampe har man kun én gang stillet op med den samme keeper to gange i træk.

Men hvis ikke han er skadet igen, mon ikke man så holder fast i Mert Günok til kampen mod Østrig.

Chance for plads i tyrkisk startopstilling: 10%

Rygnummer: 12

Skal du med på holdet? OldTrafford.dk søger skribenter

 

Forrige artikel

Karakterbogen: Sådan præsterede United-spillerne i EM's sidste gruppekamp

Næste artikel

Torsdagens rygter

ANNONCE