Overblik i David Beckham-sagen

Den tidligere United-spiller David Beckham er kommet i vælten i den engelske presse efter et læk af hans mails har vist, at han bærer enddog meget nag over, at han endnu ikke er blevet tildelt titlen Sir David Beckham.

Tidligere på ugen blev en række mails, David Beckham har sendt til sine rådgivere, lækket til pressen. De mails, der er snak om, er kommet frem i forbindelse med Football Leaks, der sidst i 2016 satte lys på, hvordan flere store spillere, som f.eks. Cristiano Ronaldo angiveligt skulle have penge i skattely.

I sagen med David Becham viser de omtalte mails angiveligt, hvordan han skulle bære enddog meget nag over, at han endnu ikke er blev tildelt den britiske ridderorden. 

I en mail fra den tidligere midtbanespiller til en af sine rådgivere, skulle Beckham have skrevet, at det er ‘en fucking joke’, at sangerinden Katherine Jones i 2014 modtog en OBE – Order of the British Empitre. Sangerinden er kendt for at have haft en fortid med stoffer, og det er angiveligt det, der er faldet Beckham for hovedet.

Det er angiveligt den tidligere landsholdsanførers investering i virksomheden Ingenious Media, der har sat en stopper for ikonets håb om at blive slået til ridder. Virksomheden rådgiver i at placere formuer korrekt, så man undgår de store skattesmæk. Noget som det engelske kongehus og dets rådgivere ikke ser pænt på, og derfor skulle Beckham være kommet i skammekrogen.

Af lækaget fremgår det også, at David Beckham skulle have nægtet at bidrage med egne penge til velgørende projekter for UNICEF, for hvem han i mange år har leveret et stort stykke arbejde for. I 2015 offentliggjorde Unicef og Beckham sammen fonden ‘Beckham Unicef 7. Siden 2015 skulle fonden have indtjent omkring 4,3 millioner pund.

Udsatte møde med Cameron

I forbindelse med sit arbejde for Unicef blev Beckham i 2012 inviteret til London for at mødes med David Cameron, den daværende premiereminister, med en gruppe børn. Problemet var bare, at The Beckhams i den tid boede i Los Angeles, hvor far Beckham spillede for LA Galaxy.

Ifølge de engelske skatteregler, må man, hvis man er bosat i udlandet, kun befinde sig i landet i 90 dage, hvis man vil slippe skattefrit. Beckham balancerede angiveligt på grænsen, og han måtte afslå tilbuddet fra Unicef.

Den officelle melding fra Beckhams folk til afbuddet var, at han var blevet hjemme af personlige årsager.

Der har indtil videre været stille fra Beckham-lejren. På hans private Instagram-profil lader det heller ikke til, at sagen går ham på. De seneste dage har han postet flere billeder, hvor han nyder livet med familien. Beckham er far til fire.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

- Vi var forrygende i første halvleg

Næste artikel

Carrick får testimonial

Relaterede artikler
Total
0
Share