Pointdeling i topopgør

Kampen i dag var et vaskeægte sekspointsopgør. Hvis United vandt, ville de øge føringen til Chelsea til 6 point. Hvis Chelsea vandt, ville de udligne…

Kampen i dag var et vaskeægte sekspointsopgør. Hvis United vandt, ville de øge føringen til Chelsea til 6 point. Hvis Chelsea vandt, ville de udligne Uniteds antal af point. Derfor stod der rigtig meget på spil for begge mandskaber, der naturligvis mødte fuldt koncentrerede op til kampen for at få en sejr med hjem.

I starten af kampen var begge hold en smule afventende. Ingen havde lyst til at åbne for meget op defensivt. Det var United, der havde bolden mest, men der blev ikke produceret nogen chancer. Først i det 17. minut fik United et skud på mål. Bolden ramte Michael Ballack på hånden 30 meter fra mål. Cristiano Ronaldo tog sig af frisparket, og det kom da også forbi den opstillede mur, men desværre var Carlo Cudicini på sin plads og kunne vippe ud til hjørnespark.

Chelsea havde brugt det meste af tiden på at lave indlæg, der let kunne cleares af en godt spillende Namanja Vidic. Derfor kom Chelsea aldrig tæt på scoringer. I stedet var det United, der kort før den halve time scorede kampens første mål. Det var Wayne Rooney, der afleverede bolden til Louis Saha, der stod længere fremme på banen. Normalt ville man ikke spå de store muligheder for Saha i sådan en situation, da han stod over for både Ricardo Carvalho og John Terry. Det var Saha dog ligeglad med. Han tog et kort træk forbi Carvalho og fyrede af med venstrebenet. Bolden snittede indersiden af stolpen og gik forbi en chanceløs Cudicini i målet. 1-0 til United, og det var fortjent nok.

Ikke længe efter fik Saha igen en stor mulighed, da han modtog bolden på venstrekanten. I stedet for at skyde på mål, spillede han bolden ind i feltet, og Chelsea fik fat i den. De brugte den dog aldrig til noget fornuftigt, og når de en sjælden gang kom tæt på, var det efter et langskud. Således havde både Gérémi og Frank Lampard hver et langskud inden for rammen i første halvleg. Heldigvis var Edwin van der Sar begge gange på sin plads i United-målet.

Da pausefløjtet lød, havde man en fornemmelse af, at United kunne køre sejren hjem. Det skulle dog blive sværere end forventet, for Chelsea startede anden halvleg for fuld skrue. Højrebacken Gérémi blev erstattet af den teknisk dygtige Arjen Robben, og det lagde grundstammen for et massivt Chelsea-pres. Uniteds forsvar arbejdede dog godt og holdt Chelsea fra store chancer. United levede mest på kontra, men det var dem, der først fik et stort tilbud. Mod Sheffield brændte Cristiano Ronaldo en kæmpe chance, og historien skulle gentage sig mod Chelsea. Efter lidt klumpspil i Chelseas felt, stod målet tomt, og bolden faldt et par meter foran Ronaldo. Han kastede sig frem, men fik ikke ram på den. Denne afbrænder var dog ikke helt så stor som mod Sheffield, men et 2-0-mål ville nu have været dejligt i denne situation.

United var stadig gode til at holde Chelsea fra chancer, og kun Lampards langskud kunne gøre tilskuerne på Old Trafford nervøse. Lampard var vel Chelseas bedste på dagen, selvom det ikke var ham, de fleste United-fans på forhånd havde frygtet. Det var derimod Didier Drogba, der for tiden er i forrygende form. Han blev på glimrende vis neutraliseret af United-forsvaret. Havde det ikke været tilfældet, kunne det sagtens have gået værre for United i dag.

Det var hverken Lampard eller Drogba, der skulle score Chelseas eneste mål i kampen. Derimod blev det forsvarsspilleren Ricardo Carvalho, der efter et hjørnespark headede det udlignende mål ind. Vidic blev holdt nede af Terry, og det betød, at det nu var Carvalho og Heinze, der skulle kæmpe om bolden. Desværre fik portugiseren først hovedet på, og via overlæggeren røg bolden i mål til 1-1. Et eller andet sted var det en fortjent udligning, da Chelsea havde været dominerende mht. boldbesiddelse i anden halvleg.

I resten af kampen var Ronaldo den helt store spiller hos United. Han fik skabt et par chancer til sig selv, og det var nødvendigt, da det ikke så ud til, at hans medspillere kunne følge med hans tempo. Den største chance fik han efter et træk bagom Ashley Cole, ind i banen. Der var rimelig frit udsyn til mål, men en Chelsea-forsvarer nåede alligevel at få blokeret til hjørne. Ronaldo måtte i slutningen af kampen lade sig udskifte efter en hård tackling af netop Ashley Cole, der havde en hård på jobbet. Indskiftede Darren Fletcher kunne dog intet gøre ved stillingen i kampens slutfase.

Kampen slutter: Manchester United 1-1 Chelsea

Det betyder selvfølgelig, at United bevarer sit trepointsforspring til Chelsea. I midtugen skal Chelsea på en svær opgave på Reebok Stadium, så lad os håbe, at Bolton kan snuppe et par point eller tre fra russerne ved den lejlighed.