Qatarsk bud vækker bekymring hos MUST

Manchester United Supporters Trust har kommenteret på buddet fra Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani. Fanorganisationen stiller spørgsmålstegn ved Sheikh Jassims tætte bånd til ejerne af PSG samt udtrykker bekymring over synet på menneskerettigheder i Qatar.

MUST udsendte i december 2022 et åbent brev til mulige købere af Manchester United. Brevet indeholdt en lang række krav og forventninger, som fanorganisationen har til alle med interesse i et ejerskab af klubben.

Det officielle bud fra Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani har dog fået MUST til at uddybe disse krav.

– Alle bud vil blive vurderet ud fra disse kriterier (fra det føromtalte åbne brev red.), men med nyheden om et effektivt “nation-stats” bud fra Qatar har flere overvejelser meldt sig, skriver fanorganisationen.

Overvejelserne går særligt på to ting. Den ene problematik, set fra MUST’s side, er Sheikh Jassims forbindelser til ejerne af PSG.

– Det er spørgsmålene om sporsintegritet set i lyset af de ekstremt tætte bånd mellem afsenderen af buddet og ejerne af andre europæriske klubber herunder PSG, står der i udtalelsen.

Den anden vigtige bekymring fra MUST vedrører Qatars kontroversielle forhold til menneskerettigheder.

– Mange supportere har udtrykt bekymring vedrørende den diskrimination, som kvinder møder i Qatar. Andre fan-grupperinger har udtrykt deres bekymring over intolerance for LGBTQ+-samfundet. Bekymringer som vi støtter fuldt ud, lyder det.

MUST opfordrer samtidig nye potentielle ejere af klubben til at åbne en dialog med fansene sideløbende med at bud-processen er igang.

Slutteligt formulerer MUST, at de forventer, at potentielle nye ejere eksplicit melder ud, at de bakker op om Erik ten Hag-projektet.

Deler du MUST’s bekymringer? Opret en profil på OldTrafford.dk og giv din mening til kende i kommentarfeltet under artiklen. Så er du samtidig med i konkurrencen om en valgfri Manchester United-trøje fra denne sæson. 

3 kommentarer
 1. Buddet fra Qatar skal selvfølgelig aldrig nogensinde accepteres…..uanset hvor mange blod penge de kommer med kan Manchester Uniteds værdier aldrig forenes med disse tvivlsomme typer…..hvis det sker alligevel vil den storhed klubben har bygget op i gennem over 100 år stå for fald.

  GGMU

 2. Som jeg ser det, er der i alle 3 bud grund til meget store bekymringer…
  1. Sir Radcliffe der vil finansiere et køb med lånte penge, det skriger allerede til himlen lige der. Bare kig på hvad de har opnået i Nice, et kuldsejlet projekt, som flere fans er fuldstændig i mod, lidt i stil med Glazers..🤔
  2. Qatar bud, jamen deres syn på kvinder, menneskerettigheder osv. Er selvfølgelig ikke iorden, og kan på mange blive et problem, ren politisk et elendigt bud..😪 Også er der det tætte bånd mellem ham og Psg ejeren, hvilket jeg ikke ser som det store problem, hvis de altså holder det 100% adskilt.. Men derimod ren sportsligt for klubben det klart bedste bud, de vil i det mindste gøre alt det der skal til, for at få os tilbage i toppen hvor hører til både i PL, CHL..🙂
  3. Bud En Amerikansk investeringsfond i form af Hegdefond, hvor Glazers kan fortsætte med at være en del klubben. Det svare til at sætte klubbens økonomi til et malkeanlæg, som pumper penge d1irekte over deres lommer, det værste af det værste bud, det vil klubbens situation i de sidste 10 år, bare 10 gange være..😪 Glazers out#

  Jeg heller personligt mest til bud nummer 2, og det er simpelthen fordi jeg ikke kan se, der kommer nået godt ud af at drive en klub for så mange lånte penge..😪
  Men jeg synes jeg mangler den helt officielle støtte til ETH’s projekt, for det er ham der skal bestemme hvilke spillere vi skal gå efter..💪🙂 men hvad vi kan kun håbe bedste bud vinder kampen
  ❤️🖤GGMU FOREVER❤️🖤

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Busquets tilbage i Barcelona-truppen

Næste artikel

Podcast: Klasseforskel trods kontroverser mod de blå ræve

ANNONCE