Mirror: Ratcliffe vil ændre lønstrukturen – Berrada skal tage hånd om de høje lønninger

Manchester Uniteds nye medejer, Sir Jim Ratcliffe, vil have styr på voldsomme lønninger, og det kan meget vel være, han ikke behøver kigge spor langt efter en løsning.

Sir Jim Ratcliffe er klar til at slå hårdt ned på Manchester Uniteds højest lønnede spillere ved at indføre en bonusbaseret lønstruktur. Dette skal gøre, at spillerne kun tjener ekstraordinært høje beløber, hvis de er succesfulde på banen.

At få orden i lønstrukturen skal blandt andet gøres gennem Uniteds kommende CEO, Omar Berrada. I sidste måned blev det afsløret, at INEOS har overtalt Berrada til at flytte til den anden ende af byen for at give en hånd med i Uniteds sportslige set-up. Flere medier hævder, at han allerede er klar til at starte i sommeren 2024.

Erfaringer fra naborivalerne

Den kommende CEO kommer fra en stilling som ‘Chief Football Operations Officer’ i City Football Group, som ejer Manchester City og 12 andre klubber rundt omkring i verden. Berrada ansættes blandt andet med tanke på at indføre den samme bonus-model, der har vist sig så effektiv på Etihad. Det skriver The Mirror.

I november 2023 blev City den første Premier League-klub med en samlet lønsum på over 400 millioner pund. Det blev afsløret, da de offentliggjorde deres seneste årsregnskab. Uniteds seneste tal viste, at deres samlede lønsum var lige over 330 millioner pund.

Pep Guardiolas trup udløste en enorm lønbonuspakke ved at vinde Premier League, FA Cuppen og Champions League. City tjente 300 millioner pund alene i præmiepenge for at vinde The Treble – og er også garanteret en ekstra udbetaling på 50 millioner pund efter at have kvalificeret sig til den udvidede Club World Cup i 2025.

United har i de seneste år brugt enorme summer på fejlslagne signeringer og høje lønninger. Klubben gav blandt andet Cristiano Ronaldo en løn på 515.000 pund om ugen. Andre spillere som Paul Pogba og Alexis Sanchez fik også enorme lønninger for tvivlsomme præstationer.

Berrada har flere gange vist sig at være en dygtig forhandler i sin tid hos City. Han er blandt andet kendt for at have trukket sig fra forhandlingerne med spillere som Harry Maguire og Declan Rice, da buddene blev for høje.

Ratcliffes INEOS-gruppe vil nu tage kontrollen med Uniteds økonomiske disponering, og de ønsker selvsagt mere for pengene.

Berrada får til opgave at holde basislønningerne under et loft på 300.000 pund om ugen. The Mirror skriver dog, at INEOS er indforståede med, at det kan være en stor opgave.

Flere poster skal forstærkes

United går effektivt til værks og ønsker i øjeblikket at fremskynde en aftale med Newcastle om at få Dan Ashworth som sportsdirektør. Samtidigt er den tidligere City-akademichef Jason Wilcox udset til en rolle i klubben efter hans tid som Southamptons fodbolddirektør.

Ratcliffes team har efter sigende også kontaktet den tidligere Liverpool-fodbolddirektør Julian Ward i håb om at slutte sig til Ashworths rekrutteringsteam. 

 

1 kommentar
  1. Sød musik i mine ører, har flere gange efterlyst en præstationsbaseret lønstruktur, så det er bare at komme igang.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

The Telegraph: Disse positioner vil Manchester United styrke til sommer

Næste artikel

United bekræfter assistenttræners afgang

ANNONCE