Rivalopgøret: Fansene mod Glazer

I aften spilles i manges mening et af verdens største rivalopgør når de to nordengelske klubben Manchester United og Liverpool går på banen i aften. Udenfor banen er der lagt op til aftenens andet rivalopgør, når fansene marcherer mod Old Trafford i protest imod deres største rival lige nu: Glazer-familien.

Flere fangrupperinger står i aften sammen i en protest mod Glazer-familiens ejerskab af Manchester United. Protesten er koordineret af fraktionen The 1958, der søndag udsendte en pressemeddelelse i forbindelse med aftenens planlagte march. Marchen vil starte cirka en kilometer fra Old Trafford en time før kampstart og slutte foran stadion ved den ikoniske Trinity-statue.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

I pressemeddelelsen beskriver The 1958, hvordan Glazers-familien systematisk gennem de sidste mange år har udsultet og dræbt verdens største fodboldinstitution, og hvordan tiden nu er moden til handling.

– Bring heden, bring larmen, bring passionen. Lad os vise Glazer-familien, at dette ikke kan blive ved uden konsekvenser.

– Kærligheden vil altid besejre grådigheden. Noget er værd at kæmpe for, sluttes der i meddelelsen fra The 1958

Fanfraktionen opfordrer alle til at deltage i protesten udenfor Old Trafford og til ikke gå ind til kampen, for på den måde at vise ejerne, at fansene står sammen imod dem. Derudover understreger man vigtigheden af, at demonstrationen skal foregå fredeligt og lovligt, så man ikke giver Glazer-familien mulighed for at udnytte eventuelle ulovligheder til egen fordel. Samtidig skriver The 1958, at man skal respektere de fans, som vælger at se kampen på Old Trafford.

Vil historien gentage sig?

Alle husker d. 2. maj 2021, hvor der ligeledes før en kamp mellem Manchester United og Liverpool, var store demonstrationer mod Glazer-familien. Demonstrationer, der endte i at fans trængte ind på Old Trafford med voldsom attitude og flere ødelagde materialer til følge. Kampen blev udskudt, da man frygtede for spillerens sikkerhed.

I aften står man på mange måder i samme situation. Mange, mange fans har tilkendegivet, at de deltager i marchen og fans fra hele landet har meldt deres ankomst til begivenheden uden at have en billet til kampen. Det vurderes, at aftenens demonstration vil være markant større end den, der fandt sted i 2021.

Klubben har selv taget sine forholdsregler og indkaldt 400 ekstra politibetjente til aftenens kamp, ligesom klubben i følge kilder har aflyst truppens optaktsmøde på The Lowry Hotel.

Liverpools manager, Jürgen Klopp, blev på sit pressemøde forespurgt om demonstrationen og var meget klar i sin udtalelse. Udvikler demonstration sig aggressivt og ind på Old Trafford, skal Manchester United taberdømmes.

Salg af klubben

Samtidig med, at demonstrationen har været planlagt er rygterne om et salg af klubben taget til. Blandt de mulige købere er Jim Ratcliffe, der allerede har været ude og lufte sin utilfredshed med ejerne og sin interesse i at overtage klubben.

Det forventes i øvrigt, at nyindkøbet Casemiro vil blive præsenteret på denne aften, der kan gå over i historien som det største rivalopgør i klubbens historie.

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
8
Shares
Forrige artikel
De forhadte half and half-scarfs

Optakt: Sæsonens første point skal tages mod Liverpool

Næste artikel

Sky Sports: Martial starter mod Liverpool

Relaterede artikler
Gå til siden

Pellistri håber på minutter

Efter en skade har holdt den 20-årige Facundo Pellistri ude, er han nu klar til at kæmpe om minutterne på førsteholdet
ANNONCE
Total
8
Share