Rooney tangerer Charlton

United-angriberen har nu nettet 49 gange for det engelske landshold, og tangerer dermed Sir Bobby Charltons rekord.

Den 12.februar 2003 fik Wayne Rooney debut for det engelske landshold, da han fik en halvleg i en træningskamp mod Australien. Det første mål i landsholdstrøjen kom den 6.september samme år, da Rooney nettede i en kamp mod Makedonien.

Siden har Rooney nu spillet over 100 landskampe og i dag skrev han sig så for alvor ind i historiebøgerne, da han med et mål på straffespark mod San Marino nu har scoret 49 gange for det engelske landshold.

Det betyder, at Rooney tangerer Sir Bobby Charltons rekord. Det blev dog ikke til mål nummer 50 for Rooney, da han blev skiftet ud i anden halvleg, i en kamp England vandt sikkert med 0-6.

Rooney jagter nu rekorden og kan sparke sig alene i front på den engelske all-time topscorerliste, i kampen mod Schweiz i den kommende uge. Med dagens sejr er England samtidig sikre på at kvalificere sig til næste sommers EM-slutrunde.