Roy Keane: Gik ikke efter at skade Haaland

Roy Keane står fortsat ved sin tackling og senere indrømmelse af at det var en hævngerning. Men afviser i sin bog at det var for at ødelægge Alf-Inge Haalands karriere, hvilket dog heller ikke skete.

Som vi kunne skrive i går, så står Roy Keane fuldstændig ved sin tackling og efterfølgende indrømmelse af tacklingen på Alf-Inge Haaland tilbage i 2001.

I dag er der så kommet flere detaljer frem fra bogen, som Roy Keane udkommer med senere på ugen.

– Jeg fortryder det ikke, men jeg havde ingen intention om at skade ham. Det var fodbold. Det var som et hunde slagsmål. Jeg har ramt mange spillere henover årene og kender forskellen på at gøre nogen fortræd og direkte skade nogen. Jeg gik ikke ud for at skade Haaland.

Han føler især at medierne efterfølgende gik ud med an agenda om at få ham fremstillet som en psykopat.

Du kan bestille Roy Keanes nye bog her (195 kroner)

– Jeg havde spillet imod Haaland 3-4 gange siden kampen imod Leeds i 1997, hvor jeg ødelagde mit korsbånd, og kampen i 2001 hvor jeg tacklede ham. Hvis jeg havde været den her psykopat, hvorfor skulle jeg så have ventet med at ødelægge ham?

– Løb jeg rundt igennem flere år og tænkte “Jeg skal nakke ham. Jeg skal nakke ham?” Nej. Men lå han i baghovedet på mig? Ja, selvfølgelig. Ligesom Robert Lee, David Batty, Alan Shearer og Patrick Vieira gjorde. Alle disse spillere lå også i baghovedet på mig. “Hvis jeg får chancen for at ramme dig, så vil jeg da selvfølgelig gøre det.” 

Roy Keane får ofte skylden for at have ødelagt Alf-Inge Haalands karriere i tacklingen. Men dette er senere blevet afvist af Haaland, der måtte stoppe karrieren på grund af en skade i det modsatte knæ end det Roy Keane ramte ham i.

– Haaland spillede kampen færdig og spillede fire dage senere for Norge. Flere år senere forsøgte han at påstå at han måtte stoppe karrieren på grund af den tackling. Han ville sagsøge mig. Det var en slem tackling, men han var stadig klar til at spille fire dage senere, argumenterer Roy Keane.

– Når jeg ser tilbage på det nu, så er jeg skuffet over de andre Manchester City-spillere. De hoppede ikke ind og forsvarede deres holdkammerat. Jeg ved at hvis nogen havde gjort det mod en United-spiller, så havde jeg været der med det samme. De syntes sikkert også at han var en idiot, lyder det fra Roy Keane.

Du kan bestille Roy Keanes nye bog her (195 kroner)

 

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Van Gaal frustreret over venskabskampe

Næste artikel

Blind vil være en leder

ANNONCE