Sir Bobby Charlton hylder Eusebio

En af fodboldens største spillere gennem tiderne er død, portugisiske Eusebio blev 71 år.

Eusebio nåede 64 landskampe og scorede 41 mål for Portugal, og var fra 1960-1975 en af Europas bedste spillere, da han spillede for Benfica. Han blev kåret til verdens bedste i 1965, og var første mand der blev kåret til årets topscorer i Europa, da prisen blev indført i 1968. En pris han også vandt fem år senere.

Han spillede i tre finaler i mesterholdenes turnering, og vandt turnering en enkelt gang med Benfica i 1961/62. I 1967/68-sæsonen blev det til et finalenederlag til United på Wembley. Her var en af United-spillerne Sir Bobby Charlton, som i dag hylder sin nu afdøde modstander og ven Eusebio.

– Eusebio var uden tvivl en af de bedste spillere jeg har haft æren af at spille mod. Men ikke nok med det, han var en fantastisk sportsmand, noget han viste da han hyldene Alex Stepney for hans redning i Europa Cup-finalen i 1968.

– Hans målscorings-rekord for Benfica er fænomenal, og vil stå i noget tid endnu. Jeg har mødt ham adskilligere gange, også efter vores karrierer endte, og han har altid repræsenteret klub og land på fornemste vis. Jeg føler mig stolt og beæret over at have været modstander og ven med ham, men er også trist over at høre om hans død. Mine tanker og bønner går til hans familie i denne svære tid, siger Sir Bobby Charlton til manutd.com.

Eusebio blev anset for at være en ven af Manchester United, og har haft et glimrende forhold til flere af Uniteds tidligere helte. Eusebio blev 71 år.

 

Forrige artikel

Moyes: Vi var uheldige

Næste artikel

Fletcher: Svigter manageren og fansene

ANNONCE