Sky: United med i forhandlingerne om ny europæisk turnering

Ifølge Sky News er “The Big Six”-klubberne i England, herunder Manchester United, med i forhandlingerne om en ny europæisk turnering. Turneringen kan være med til at gøre en ende på UEFA’s Champions League.

I aften ruller Champions League-bolden igen, men det kan måske snart være slut. Ifølge Sky News er flere engelske storklubber nemlig med i forhandlingerne om en ny europæisk turnering bakket op af FIFA. 

Ifølge Sky News’ kilder er investorere klar til at smide 6 milliarder dollar, svarende til omkring 37 milliarder kroner, for at etablere en ny turnering, som FIFA står bag.

Sky News skriver, at turneringen vil komme til at bestå af 18 europæiske storklubber fra henholdsvis England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien. Turneringen vil blive afviklet i løbet af den normale europæiske klubsæson, som vi kender det fra midtugekampene i Champions League og Europa League.

Forhandlingerne skulle angiveligt være i fuld gang, og FIFA arbejder på at annoncere turneringen allerede i slutningen af oktober måned. Derudover skulle en startdato i 2022/2023-sæsonen være på tale.

Skal man tro Sky News, er UEFA ikke med i forhandlingerne om den nye turnering. Derfor kan lanceringen af det nye turneringsformat være med til at ændre UEFA’s europæiske turneringer og gøre op med den internationale fodboldverden, som vi kender i dag.

Sky News skriver ligeledes, at de stiftende klubber af turneringen kan se frem til at modtage honorarer på “flere hundrede millioner pund”. 

Manchester United var sammen med Liverpool i forrige uge hovedaktør i planerne om en ny struktur i Premier League. Dette “Projekt Big Picture” blev dog hurtigt stemt ned igen.

Hverken UEFA eller FIFA har kommenteret på Sky News’ historie.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Fernandes bærer anførerbindet i Paris

Næste artikel

Neville kritiserer 'European Premier League'-planer

ANNONCE