Solskjærs U19-drenge møder Astana i træningskamp

Der er ikke meget på spil, når United torsdag eftermiddag møder Astana i Kasakhstan. Det mest interessante ved kampen er den trup, Ole Gunnar Solskjær har taget med sig østpå.

Vi er videre og Europa League. Knockout-kampene kan anes på den anden side af nytår, og der er reelt ikke noget at spille for i torsdagens næstsidste runde af gruppespillet. 

Det kan ses på truppen, som består af hele 14 spillere under 20 år. Det høje antal unge spillere skyldes formentlig ud over stillingen i gruppen og muligheden for at give spilletid til talenterne også den ekstremt lange rejse, holdet skal ud på. 4800 kilometer og mere end seks timers flyvetur hver vej er, hvad der venter de spillere, der skal med til Kasakhstan, hvor hovedstadsklubben Astana venter torsdag. 

Det er sandsynligvis ikke noget, man vil udsætte de bærende kræfter for ved indgangen til december og et enormt travlt program, der blandt andet byder på kampe mod både Tottenham og Manchester City inden for de kommende 10 dage.

– You might be seeing the start of something special, sagde Ole Gunnar Solskjær på sit pressemøde. Og det håber vi så. 

Det bliver I hvert fald interessant for de, der følger lidt med i akademiet. For mere distancerede tilhængere kan det måske gå hen og blive en tam affære, fordi ingen af holdene har noget på spil, og fordi det at give så mange unge spillere chancen kan ende i ingenting, fordi de ofte har brug for erfarne spillere at støtte sig til.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles torsdag den 28. november klokken 16.50 på Astana Arena.

Skader/karantæner:
For en sjælden gangs skyld har skader ikke fyldt noget som helst i optakten til torsdagens kamp. Det skyldes naturligvis, at de helt unge spillere får chancen, og førsteholdsspillernes skadessituationer har derfor ingen indflydelse. 

Ser man til gengæld på de unge spillere, er Angel Gomes blevet klar efter en periode på sidelinjen, og han er med i Kasakhstan. 

Dommer:
Kampens dommer bliver Donatas Rumsas fra Litauen. Husk, at VAR ikke benyttes i Europa League.

Mulig startopstilling:

Manchester United
Grant
Laird – Tuanzebe – Mengi – Shaw
Garner – Levitt
Chong – Lingard – Gomes
Greenwood

Hold øje med:
Ethan Laird er en enormt talentfuld back med en imponerende fart og en lige så imponerende styrke.

Det er et mysterium for denne skribent, at han endnu ikke har fået sin debut for førsteholdet. Han er hos mange anerkendt som et større talent end Brandon Williams, der i den seneste tid har slået igennem. Og selv de, der ikke sammenligner de to stemmer i, når der tales om, at Ethan Laird har alt, hvad der skal til for at slå igennem i Manchester United.

Han bliver virkelig spændende at følge.

Skribentens bud på kampens resultat:
Jeg er bange for, at det ikke bliver nogen festforestilling. Men det vil til gengæld heller ikke være noget nyt i denne Europa League-kampagne, hvor det vel næsten kun har været i den seneste kamp mod Partizan, at holdet virkelig har vist noget offensivt.

Nu er de fleste spillere skiftet ud, men spørgsmålet er, om det er for mange på en gang. Det kan jeg godt frygte.

Til gengæld virker Astana ikke i stand til at true ret mange hold på det her niveau, så måske er det nok til at hive en 1-0-sejr hjem til Manchester.

Vidste du, at…

  • Luke Shaw og Jesse Lingard er de eneste spillere i truppen med mere end 20 førsteholdskampe.
  • 10 spillere kan få debut for Manchester United
  • Astana vandt tidligere på måneden sit sjette mesterskab i hjemlandet i træk.

TV:
Kampen vises på 6’eren og på Dplay.

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

United kan opnå defensiv rekord i Europa League

Næste artikel

Stolt Lingard får armbindet mod Astana

ANNONCE