Statement fra Richard Arnold

Manchester Uniteds direktør Richard Arnold har udsendt følgende erklæring:

Kære fans, nu hvor vi har afsluttet og offentliggjort resultatet af klubbens undersøgelse af Mason Greenwood, vil jeg være direkte og gennemsigtig over for vores fans om processen og årsagerne til vores beslutning.

Dette var en intern disciplinær undersøgelse mellem arbejdsgiver og medarbejder, som normalt ville finde sted uden for offentlighedens søgelys. På grund af anklagernes offentlige karakter og Masons profil erkender jeg, at dette ikke var en almindelig situation, men jeg følte det vigtigt, at vi stadig fulgte retfærdig proces og i videst muligt omfang undgik mediekommentarer, indtil jeg havde truffet en endelig beslutning.

Da lydoptagelser og billeder blev offentliggjort online i januar 2022, følte jeg chok og bekymring for det påståede offer. Hendes tilstand, ønsker og perspektiv har været centrale for klubbens tilgang siden da, ligesom klubbens standarder og værdier. Mens vi straks besluttede at suspendere Mason i afventning af undersøgelsen, var vi også opmærksomme på vores omsorgspligt over for ham og vigtigheden af at træffe en beslutning baseret på fuld information.

Indtil februar i år var dette en sag for politiet og Crown Prosecution Service. Det var kun, da anklagerne blev frafaldet, at klubben diskuterede anklagerne med Mason og andre involverede i sagen. Vores undersøgelse søgte at indsamle så meget bevis som muligt for at fastslå fakta og kontekst. Dette var ikke en hurtig eller ligetil proces af forskellige årsager.

Det var vigtigt for os at respektere det påståede offers rettigheder og ønsker. Derudover har vi begrænsede undersøgelsesbeføjelser, hvilket betød, at vi var afhængige af samarbejde fra tredjepart. Timing er også blevet påvirket af mit ønske om at minimere undersøgelsens indvirkning på vores herre- og damehold samt vores landshold. Jeg anerkender, at dette gav mere tid til spekulation, men alternativet ville have været at gå på kompromis med retfærdig proces eller skabe uhensigtsmæssig forstyrrelse.

Mens vi af respekt for visse årsager ikke kunne få adgang til visse beviser, førte de beviser, vi samlede, os til den konklusion, at Mason ikke begik de handlinger, han blev anklaget for. Jeg er begrænset i, hvad jeg kan sige af juridiske årsager, herunder det påståede offers vedvarende ret til anonymitet, men jeg kan dele følgende med jer, hvilket forhåbentlig kan give jer indblik i kompleksiteten af denne sag:

• Det påståede offer bad politiet om at droppe deres efterforskning i april 2022.

• Vi fik alternative forklaringer på lydoptagelsen, som var et kort uddrag fra en meget længere optagelse, og på billederne, der blev lagt online.

• Det påståede offers familie deltog i processen og fik mulighed for at gennemgå og rette vores faktuelle konklusioner.

I sidste uge rapporterede medierne, at vi havde besluttet at genintegrere Mason, og at elementer af en plan til at gøre dette var blevet lækket til dem. Genintegration var en af de muligheder, vi overvejede og planlagde for.

For at sætte det i kontekst, er der i løbet af de sidste seks måneder blevet overvejet og planlagt flere forskellige scenarier, og min holdning har udviklet sig i takt med vores proces. Selvom den endelige beslutning lå hos mig, tog jeg forskellige faktorer og synspunkter i betragtning helt frem til det punkt, hvor jeg afsluttede min beslutning.

Selvom jeg er tilfreds med, at Mason ikke begik de handlinger, han blev anklaget for, har Mason accepteret, at han har begået fejl, som han tager ansvar for. Jeg er også opmærksom på den udfordring, Mason vil stå over for med at genopbygge sin karriere og opdrage et barn sammen med sin partner under den hårde mediebevågenhed omkring Manchester United.

Desuden har denne sag fremkaldt stærke meninger, og det er mit ansvar at minimere enhver forstyrrelse af den enhed, vi søger inden for klubben. Selvom vi har besluttet, at Mason vil forsøge at genopbygge sin karriere væk fra Manchester United, betyder det ikke, at sagen er afsluttet. Klubben vil fortsat tilbyde sin støtte både til det påståede offer og til Mason for at hjælpe dem med at genopbygge deres liv og gå positivt fremad.

Tak for din fortsatte opbakning.

Richard Arnold.

3 kommentarer
 1. “… til den konklusion, at Mason ikke begik de handlinger, han blev anklaget for.”

  Hvis du virkelig mener dette, så burde din handling/beslutning også have haft et anderledes udfald. Hvis du finder ham uskyldig, hvorfor kan han så ikke fortsætte.

  Det er fandme synd for knægten – og jeg synes at United er alt agerer fejt og stikker halen mellem benene.

  Vi kunne godt bruge Giggs og Cristiano, som også har været nogle svin, men lige med Mason så skal der trækkes en streg? Usselt.

 2. Kræver nok den fulde lyd-optagelse, og indsigt i alt bevismaterialet før man skal kloge sig for meget på dette område.

  Om klubben kunne og skulle have reageret anderledes, sikkert, men det er ligesom alle andre firmaer, personer og images. Det handler om at komme ud på den anden side bedst muligt, så kan man altid være enig eller uenig i processen og udfaldet.
  Medierne, både de almindelige og de sociale har fanden skabt en søndag eftermiddag, da han var ibet virkelig kreativt hjørne.
  Greenwood skal videre, og lader til at få støtte af klubben stadigvæk, hvilket er godt.
  Han finder nemt en anden klub.

 3. Bliver spændende og se om det samme gælder Antony hvis rygterne om ham passer.

  Det ville ikke undre mig hvis han fik lov til at blive alene fordi klubben betalte så meget for ham.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Greenwood: Undskyld!

Næste artikel

Journalister melder om mulig målmandsrokade i United

ANNONCE