Tak for i år!

2003 blev det bedste år for Manchester United i ligaen nogensinde.
Med et udbytte på 2.52 point per ligakamp slog Sir Alex Ferguson endelig en 99 år gammel rekord.
Men Manchester Uniteds fans skulle grueligt meget igennem for at vi nu kan stå her og fejre det forløbne år.
Salget af to af klubbens største stjerner tog hårdt på mange fans, men Sir Alex Ferguson havde blot endnu en gang gjort en af sine velkendte genistreger, som vi kender så godt til.

Både sportsligt og økonomisk har der både været opture og nedturer for Manchester United i år.
Hvem husker ikke den dag i september, hvor man kunne læse, at Uniteds direktør, Peter Kenyon forlod Old Trafford til fordel for selvsamme job på Stamford Bridge.

Generationsskifte på vej

En lignende tur tog Juan Seba Veron nogle måneder forinden, da han blev solgt til Chelsea til langt under den pris, som United havde givet for ham 2 år tidligere, men det blev ikke den største bombe for Uniteds fans.
I foråret havde vi været vidne til en magtdemostration af Sir Alex Ferguson, som i løbet sommeren mistede tålmodigheden med målmand, Fabien Barthez og David Beckham.

Beckham røg til Real Madrid, som United netop havde spillet to vidunderlige kampe imod i Champions League kvartfinalen.
Men spanierne var ikke kun på jagt efter Beckham efter de to kampe. Også Uniteds assistenttræner, Carlos Queiroz, blev snuppet af den spanske kongeklub.
Sidenhen har rygterne svirret om, at også Ruud van Nistelrooy skulle være på vej dertil, men det sker forhåbentlig ikke.

På trods af, at United havde et enormt godt år rent fodboldmæssigt, så måtte vi se klubben tabe til Real Madrid, Arsenal og Liverpool i kampen om videre deltagelse i henholdsvis, Champions League, FA Cup og Liga cuppen. Sidstnævnte var i finalen i Cardiff.

I sommerpausen blev det også til to farvel til to ældre herre, som begge er tæt på legende status.
Således måtte vi se Laurent Blanc og David May takke af på Old Trafford. Laurent Blanc sluttede sin fantastiske fodboldkarriere med to fantastiske år på Old Trafford, hvor han blev en perfekt lærermester for klubbens unge forsvar.
David May forlængede ikke sin kontrakt med Manchester United, som lod ham gå. May kom til klubben tilbage i 1994 og har oplevet det store generationsskifte i Manchester United fra sidelinjen det meste af tiden.

United fik succes i USA

Efter de 4 farvel til de 4 fodboldspillere kunne vi så sige goddag til en brasilliener, amerikaner, franskmand, portugiser og en camerouaner.
De fik alle en enorm flot velkomst, men der var især 2 spillere, som virkelig satte sig i karakter.
Tim Howard fra USA kom, han så, han kiggede, han kiggede lige en ekstra gang, fik debut og blev fast mand hos Manchester United, som førsteholdsmålmand.
Den unge amerikaner har imponeret alt og alle siden han tiltrådte og fik debut på sin gamle hjemmebane i New York i forbindelse med Uniteds succesrige USA-tour, som klubben vil gentage allerede til sommer igen.

Den anden spiller blev hentet hos Uniteds satelitklub, Sporting Lissabon, efter en træningskamp mellem de to i starten af august.
Her blev Sir Alex så imponeret af en blot 18-årig spiller, at han hurtigt var oppe og smide over 160 millioner kroner for Cristiano Ronaldos kvaliteter.
Efter hans debut imod Bolton havde Old Traffords publikum fundet en ny yndling.

Faren for takeover steg

Rent forretningsmæssigt, så gik det godt for Manchester United iår, men faren lurer stadig for en overtagelse af klubben.
Vi har senest oplevet det hos Chelsea, og det kan hurtigt ske i Manchester United.
Derfor vil jeg endnu en gang lige opfordre alle fans, der er blot lidt interesseret i Manchester United, i at melde sig ind i Shareholders United, som kæmper for at undgå et såkaldt takeover.

Med den megen spekulation om sådan et takeover, så har verden været vidne til en fordobling af Manchester Uniteds aktier dette år.
Samtidig har der været rygter om, at klubbens bestyrelse overvejer at lave en overraskende stadionudvidelse. Dette rygte har vi dog kun hørt en gang og virker meget usandsynligt.

Nyt website åbnede

I Danmark er der også sket ting og sager på United-fronten.
Denne side åbnede den 26. juni i år, og er sidenhen blevet til et af Danmarks førende supporterwebsites.
Jeg kan i denne forbindelse sige, at dette site hver dag bliver besøgt ca. 420 gange(Tal fra december) og det tal er stadig stigende.

På sitet har vi gennemgået flere udvidelser og det har medført samarbejdsaftaler til gavn for de besøgne på sitet.
Helt tilbage i starten af juli indgik Unisport.dk og OldTrafford.dk et samarbejde, som giver 10% rabat på United-ustyr i fodboldshoppen, hvis man er registreret bruger af OldTrafford.dks forum.

I oktober fik vi så endnu et samarbejde på plads og denne gang var det med rejseselskabet, Travelsense A/S, som er officielle rejseagenter for Manchester United i Danmark.
Med dette samarbejde kunne OldTrafford.dk så udbyde rejser til Manchester Uniteds hjemmekampe, som vi indledte med flere gode tilbud på efterårets kampe.

Rent fodboldmæssigt, så fik Danmark måske sat sig på fodboldkortet igen, da AaB sendte deres unge målmandstalent, Kenneth Stenild, til Carrington, hvor han prøvedetrænede.
Det gik så vellykket, at han i denne måned endnu en gang skulle derover og vise sine evner, så måske får vi snart en ny Schmeichel at se?

Store forventninger til det nye år

Dermed fik vi bragt året til ende på OldTrafford.dk og kan se frem til det nye med store forventninger.

På OldTrafford.dk vil vi se en masse forbedringer af sitet.
Der vil først blive tale om en stor forbedring, hvor vi vil indtroducere et brugersystem på sitet, der vil give en masse nye features på sitet.
Jeg vil ikke afsløre dem alle nu, men kan sige, at det vil blive muligt at kommentere nyhederne og samtidig tippe på Uniteds kampe i håb om at blive den bedste tipper her på sitet.

Ovre i England vil Sir Alex Ferguson forhåbentlig skrive under på en kontraktforlængelse sammen med Ruud van Nistelrooy.
Samtidig virker det ikke usandsynligt, at han allerede her i januar måned vil opfylde Roy Keanes ønske om at hente en ny angriber til klubben.

Godt nytår og tillykke til Sir Alex!

På vegne af OldTrafford.dk, så vil jeg allerførst ønske Sir Alex Ferguson tillykke med fødselsdagen og så vil jeg ønske dig et godt nytår og pas nu på øjnene i aften. Husk at du skal kunne se Manchester United i fremtiden også…

Forrige artikel

Godt nytår til alle

Næste artikel

Årets første nyhed er god

ANNONCE