Talenter drager til USA

Warren Joyce hiver fredag en talentfuld U19-trup til USA for at spille med ved den store Dallas Cup, hvor verdens bedste ungdomshold har for vane at troppe op.

Sidste år lykkedes det Manchester Uniteds håbefulde ungdomsspillere at nå hele vejen til finalen ved Dallas Cup, en af verdens største ungdomsfodboldturneringer.

Nu er holdet klar til at tage af sted igen. Noget, ungdomstræner Warren Joyce glæder sig til.

– Dallas Cup er en god turnering. Der er ingen tvivl om at resultatet sidste år hjalp os i opløbet til at opnå alt det, vi gjorde, siger Joyce om turneringens betydning for et år siden.

Godt med cupfodbold

Det betyder meget for de unge talenter at komme af sted og prøve kræfter med nogle af de store hold – også fra andre lande end kun England.

– Det er noget andet. Turneringsfodbold er bestemt godt for uddannelsen, siger Joyce.

– Det er et yngre hold end sidste år, og fysisk og mentalt bliver det en stor udfordring for spillerne. Der bliver problemer med varmen på grund af spiltidspunkterne, men vi ser frem til at prøve kræfter med udenlandsk modstand. Jeg håber, vi viser os godt frem, og at vi spiller noget fin fodbold, siger han.

Sundt for ungdommen

Det er ikke kun det at få spillet mod udenlandske hold, som betyder noget for spillerne, mener Warren Joyce. Hele konceptet med at rejse væk og få en intens tid sammen er også vigtig, forklarer han med henblik på sidste års tur, der gav holdet et boost mod slutningen af sæsonen.

– Turen fik dem stimlet godt sammen, og vi var næsten ukuelige, da vi kom til de afgørende kampe. Vi var i stand til at håndtere alt, vi kom op imod, siger Joyce.

– Det er den slags principper, man forsøger at få ind i drengene. At intet er et problem. Og det kan ikke lade sig gøre, hvis man har det nemt hele tiden. Vi var nødt til at gennemleve nogle hårde omstændigheder med mange rejser og en stor mængde arbejde.

– Det var tæt på det samme hold, som spillede hvert minut af hver eneste kamp, fem kampe på seks dage, efter vi havde rejst om på den anden side af kloden. Men vi fik vist en modstandskraft, siger han.

Det betød også, at Joyces tropper vandt trofæer i hver af de turneringer, de deltog i sidste sæson. 

Manchester United har dog aldrig vundet Dallas Cup. Noget, både Liverpool, Nottingham Forest og West Ham har prøvet i U19 Super Group-klassen. Manchester Uniteds U12-hold vandt til gengæld turneringen tilbage i 1998.

Forrige artikel

Greg Dyke bliver FA-formand

Næste artikel

Rio Ferdinand i uheldig kommentatorrolle

ANNONCE