Ten Hag om Onana: Han er både dygtig med hænderne og fødderne

Erik ten Hag er tilfreds med tilgangen af Andre Onana, som han mener både er god i målmandspillet og opbygningsspillet.
Manchester United har købt Andre Onana i Inter, og Erik ten Hag sætter nu ord på, hvorfor Manchester United prioriterede at hente den camerounske målmand.
– Det vigtigste for en keeper er clean sheets, og det gør han ikke alene, fortæller Erik ten Hag til MUTV.
– Derfor må man have en virkelig god defensiv organisation. Det er klart. Men målmandens evner handler først og fremmest om at holde buret rent, så det er det første kriterie for en god målmand, fastslår han.
Uniteds hollandske manager beskriver dog også en anden vigtig kompetence i målmandens spil.
– Men i disse tider kræver fodbolden også, at målmanden er god til at spille ud bagfra, og det er den kvalitet, Andre (Onana, red.) har. Man behøver begge ting. Så ja, vi er selvfølgelig glade.
Derudover mener Ten Hag, at man tilføjer en markant personlighed til truppen.
– Han er meget ivrig efter at vinde, både med sin fysiske tilstedeværelse og sin personlighed. Han er meget, meget ivrig efter at vinde trofæer, og han vil hjælpe holdet med at nå højere niveauer.
Erik ten Hag har som bekendt en fortid med Andre Onana, da han stod på mål under hollænderens ledelse i Ajax. Dengang også med Lisandro Martinez på holdet. Erik ten Hag mener, at de to allerede dengang havde en god spillemæssig relation.
– Om han havde et godt forhold med Martinez i Ajax? Ja, selvfølgelig. Kommunikationen med midterforsvarerne er meget vigtigt (…) Det handler om holdets samarbejde, målmanden med hans bagkæde og med hele holdet. Det skal være forbundet.
– Så man skal have de sociale og kommunikative evner for at få det på det højeste niveau, på niveauet med kravene og standarderne som er meget høje i Premier League og i Manchester United, slutter hollænderen.
1 kommentar
  1. Tja kender ikke så meget til vores nye afrikanske Keeper, men Ajax og Inter er jo store klubber der kæmper med om titler, så håber da og tror på at ETH ved hvad han foretager sig på den position.

    De Gea var en fantastisk shotstopper, men var ikke super god med bolden på fødderne, han kom også sjældent ud og dominerede feltet som Schmeichel var stærk til og heller ikke straffespark var De Gea en ørn til.

    Onana skal alligevel fylde støvlerne ud fra en legende, i en lang række af verdensklasse keepere i klubben.

    GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Medie: Charlie Savage skifter til Reading på permanent aftale

Næste artikel

Varane roser Ten Hag: Han er ikke bange for at træffe svære beslutninger

ANNONCE