The Times: Et økonomisk loft er på vej til Premier League – Manchester United har stemt imod

Der kan meget vel blive trukket endnu flere økonomiske restriktioner ned over klubberne i Premier League. Det har et flertal af klubberne nemlig stemt for.

Foto// Alex Livesey/Getty Images

Tilbage i marts måned besluttede Premier League-klubberne, at man ville implementere nye økonomiske regler.

Denne beslutning blev drøftet igen i dag. De specifikke detaljer for regelændringerne er endnu ikke fastlagt, men et flertal af Premier League-klubbernes aktionærer har nu besluttet at fortsætte planerne om at indføre et økonomisk loft, der de facto vil fungere som et lønloft, ifølge The Athletic.

Overordnet set betyder det, at klubberne vil få flere begrænsninger for, hvor stor en procentdel af deres indtægter de kan bruge på transfers og lønninger.

Men ikke alle Premier League-klubberne har stemt for loftet, og Manchester United skulle være en af dem, som har stemt imod, skriver The Times. Derudover skulle Manchester City og Aston Villa også have stemt imod forslaget, mens Chelsea slet ikke stemte.

Det er første gang nogensinde, at der vil blive indført et lønloft i Premier League, og afstemningen vil nu blive taget op ved en årlig generalforsamling, før det potentielt bliver vedtaget.

Indføres loftet vil det fastsætte en maksimal udgiftsgrænse for hver klub. Denne grænse er baseret på, hvad den lavest indtjenende klub modtager af TV-penge, dvs. klubben, der placerer sig lavest i Premier League. Derefter vil loftet stige med en procentdel eftersom, at klubberne opnår en højere placering.

Forslaget skal stemmes endeligt igennem til juni, og det forventes, at de nye regler træder i kraft fra sæsonen 2025/26.

Forrige artikel

Mandagens rygter

Næste artikel

ESPN: Glippet Champions League-kvalifikation koster Erik ten Hag dyrt

ANNONCE