The Times: Nu kan United endelig ånde lettet op

Med Ineos’ indtog i Manchester United har der længe været spekuleret i, om der kan være en hindring i klubbens muligheder for at deltage i UEFA’s klubturneringer. I dag ventes der at blive truffet en afgørelse, som kommer United til gode.

Manchester United’s eurofiske sejr over Manchester City i FA Cup-finalen bragte ikke kun en titel med sig. Pludselig var man også tilbage i varmen til at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Dog har der længe været tvivl om, hvordan UEFA ville håndtere det, hvis United kvalificerede sig til den samme turnering som den franske klub OGC Nice.

Begge klubber er nemlig ejet eller delejet af Ineos. Og det har officielt lydt fra UEFA, at to hold med samme ejer ikke må deltage i den samme turnering.

I den anden ende af Manchester har man en lignende problemstilling. Manchester City har nemlig samme ejer som Girona, der har haft en flot sæson i den spanske liga.

Placeringer og kvalifikation

Først skulle det naturligvis afgøres, hvilke turneringer, klubberne kvalificerede sig til. For City-gruppens vedkommende har det været ligetil med Manchester City på 1.pladsen i England og Girona på 3.pladsen i Spanien. Begge klubber ville dermed som udgangspunkt være kvalificeret til Champions League.

Her ville det så være den bedst placerede klub, der fik lov til at deltage, mens den dårligst placerede ville ‘rykke ned’. Derfor ville City godt kunne spille Champions League, men Girona ville være nødt til at tage til takke med at spille i Europa League.

Mindre ligetil var det med Ineos-klubberne, hvor OGC Nice kvalificerede sig til Europa League via en fransk 5.plads. Imens rakte Uniteds 8.plads slet ikke til at skulle spille europæisk.

En sejr i FA Cup-finalen gjorde dog, at man alligevel kvalificerede sig til Europa League. Her ville det franske holds bedre ligaplacering betyde, at United måtte trække sorteper og nøjes med Conference League.

Lovændring d.d.?

Ifølge The Telegraph havde de involverede klubber indtil i dag, d. 3. juni 2024, til at overbevise UEFA om, at de kan overholde nogle gældende retningslinjer. Disse retningslinjer omhandler den egentlige kontrol, som ejerne har over klubben.

Sir Jim Ratcliffe skulle angiveligt også have været meget optimistisk i forhold til, at de kunne nå at finde en løsning.

The Times melder nu i dag, at UEFA med en lovændring vil tillade disse klubber at deltage i de samme turneringer. Det vil dog kun gælde i den kommende sæson.

Fra og med 2025/26 skal man leve op til nogle strengere krav, hvis man skal kunne deltage i de samme klubturneringer.

Denne lovændring er endnu ikke meldt officielt ud. Men det tyder altså på, at United og OGC Nice begge spiller i Europa League i den kommende sæson.

 

Forrige artikel

United får ny fysioterapeut fra Arsenal

Næste artikel

Månedens spiller for maj: Bruno Fernandes

ANNONCE