Tidligere SAS-agent spionerede Fergusons spillere

Den tidligere sikkerhedchef på Old Trafford, Michael “Ned” Kelly, har netop færdiggjort en bog om sin tid på Old Trafford.

Bogen er udråbt til at blive en af de mest kontroversielle i engelsk fodbold, hvilket også fik United til at slæbe både Michael Kelly og en unavngiven søndagsavis i retten for at få stoppet udgivelsen af bogen.

Dette er tydeligvis ikke blevet forhindret, da News Of the World idag kan præsentere fortællingen om den tidligere SAS-agents job på Old Trafford, som indebar mere end hvad jobbeskrivelsen ellers lyder på.

Kelly udførte mindre missioner for Sir Alex Ferguson, og kan blandt andet præsentere følgende opgaver:

 • Skygge en engelsk landsholdsspiller for at se om han var dopingmisbruger.(Chris Sutton)
 • Reportere om David Beckhams privatliv, så klubben kunne holde øje med det.
 • Undersøge en ungdomsspillers livstil for at se om han var i dårligt selskab.(Wes Brown)
 • Gennemsøge Fergusons egen familie for gemte mikrofoner.
 • Blive ordret til at gennemsøge en af Fergusons nære forbindelsers hjem.
 • Gennemforske en topmålmands berygtede dopingmisbrug.(Mark Bosnich)

  I fortællingen om hans tidligere job beskriver han Manchester United ledelsen for at tro de var guder.
  “Der er en lille tvivl i mit sind at visse elementer i Uniteds hieraki lod størrelsen af klubben overtage deres opfattelser af almindelig opførsel.
  De legede guder,” lyder de hårde beskyldninger fra den tidligere SAS-agent, som blev fyret sidste år efter beskyldninger om at han solgte billetter på det sorte marked.

  Sutton blev skygget

  Kelly afslører endvidere, hvordan den nuværende Celtic-stjerne Chris Sutton blev skygget af Fergusons netværk.
  “Han blev aldrig opmærksom på, at han i 2 uger af hans liv blev skygget døgnet rundt.
  Bagefter skulle chef-spion Les Kershaw have en rapport.
  Chris spillede i Norwich på det tidspunkt og spionholdet tog derover og fandt ham efter en hjemmekamp og derefter forfulgte ham og fotograferede enhver bevægelse og chekede hans forbindelser.”

  “Der var 4 folk, som skyggede ham inklusiv en kvinde.
  Holdet blev ledet af 2 SAS folk, som forinden havde været i et overvågningskampagni i Nordirland for det britiske militær,” afslører Kelly.
  Sutton var i 2 uger objekt for en stor undersøgelse af hans privatliv og blev skue for et enormt agentarbejde:
  “Efter den Norwich kamp forfulgte de ham i 3 biler. Kvinden kom hurtigt bagefter, da Sutton gik ind på en bar. Der skulle hun så mødes med en af de mandlige spioner, så de kunne se ud som et par.”

  “Holdet ville overvåge indtil han gik i seng, derefter ville en af dem overvåge hans bil ved at sove omkrig parkeringspladsen.
  De forfulgte endda Sutton, da han besøgte sin søn.
  Efter to uger afleverede jeg en rapport til Les Kershaw og fortalte ham, at vi ikke fandt nogen besviser på rygterne omkring ulovlige gerninger.”

  Sandheden om Beckham

  Overvågningen af David Beckham var en af de mest omfattende.
  Den engelske superstar var kendt for sit famøse privatliv og Ferguson holdte derfor et skarpt øje til den nuværende Real Madrid-stjerne.

  “Fergie var opsat på, at Beckham skulle bo med en acceptabel afstand til stadion og træningsbanen.
  Rygterne om, at han Beckham skulle tage helt fra London til Manchester efter han mødte Victoria havde fået skotten til at se blindt.
  Situationen blev optrappet på en tur med holdet, da Ferguson hev mig ind til siden i VIP loungen og spurgte:
  “Okey Ned, du skal ikke lyve for mig. Hvor bor Beckham?”
  “London, chef, og han tager turen frem og tilbage til Old Trafford” svarede jeg.”

  “Fergusons ansigt viste, at han blev rasende.
  “Beckham is taking the p*ss” rasede han.
  “Ja, chef. Måske skulle du sælge ham,” svarede jeg.”
  Fergies blanke blik viste mig, at han havde samme tank. Men at høre de fra en anden måtte have bragt ham tanken om at miste Beckham.
  Han smilte og sagde “nah, jeg vil sortere ham ud.””

  “Ferguson viste hvor meget det ville tage på Beckhams fitness, hvis han skulle tage turen fra London til Manchester inden træning og kampe.”

  Wes Brown blev skygget

  Michael “Ned” Kelly var sikkerhedschef på Old Trafford i 12 år, og fik blandt andet til opgave at skygge forsvarsspilleren Wes Brown for få år siden, da Brown netop havde skrevet sin nye senior kontrakt med klubben.

  “Så snart Wes begyndte at tjene store penge i United insisterede Ferguson, at han skulle flytte ud fra familie hjemmet og få sit eget hus”.
  Ferguson var bange for, at Wes Brown skulle faldte ind i det kriminelle miljø, da han var forholdsvis ung.

  Sir Alex Ferguson havde i midten af 90″erne store problemer med presen, da han solgte stjerner som Paul Ince, Andrei Kanschelskis og Mark Hughes og beordrede derfor Kelly yil at gå hans hus igennem for skjulte mikrofoner og telefonovervågning.

  United kendte til Bosnichs kokain forbrug

  Kelly afslører også, at folkene på Old Trafford udemærket kendte til målmand Mark Bosnichs forbrug af kokain. Et forbrug som senere blev testet positiv for i Chelsea.
  Kelly kunne dog ikke finde nok beviser for, at Bosnich tog disse stoffer.
  “Da Bosnich endelig skiftede til Chelsea og blev testet positiv for spor af kokain i hans blod var der få på Old Trafford, som var overrasket.”

  Bogen som hedder “Manchester United – The untold Story” har bl.a. også fortællinger om Eric Cantonas forhold til en ex-United-stjernes kone, og kan afsløre flere store skandaler.

  Kritisk tidspunkt

  Tidspunktet for udgivelsen af denne bog kommer på et ellers meget kritisk tidspunkt ikke kun for Manchester United, men også for engelsk fodbold generalt.

  Voldtægtskandalerne, landsholdets strejke trussel og ikke mindst Rio Ferdinands doping skandale har sat engelsk fodbold i dårligt lys.

 • Forrige artikel

  Ferguson: Ingen dopede spillere i United

  Næste artikel

  Dagens transferrygter

  ANNONCE