Tilbageblik: The Busby Babes og München-ulykken

I dag er det 59 år siden, München-ulykken fandt sted, og det markerer vi med et tilbageblik.

I dag er det 59 år siden, München-ulykken fandt sted. Tragedien der dræbte en hel årgang af United-talenter, anses stadig som det mørkeste kapitel i Manchester Uniteds lange historie.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

For at forstå Manchester Uniteds identitet og deres position i moderne fodbold, er det vigtigt at forstå, hvordan historien har formet verdens største fodboldklub. Dette prøver vi at hjælpe jer med gennem disse genoptrykte blogs, artikler og reportager, som er blevet bragt på siden gennem årene.

I 2008 var Casper Heiselberg til stede på Old Trafford, da klubben markerede, at det var 50 år siden tragedien. Læs mere om, hvordan han oplevede den meget specielle dag her.

Blog: 50-året for München-ulykken

Et par år senere i 2015 skrev Rune Djurhuus en reportage omkring, hvordan han oplevede årsdagen i forbindelse med en hjemmekamp i Premier League.  

Reportage: München-årsdagen

Sir Alex Ferguson vil aldrig glemme ofrene og den forfærdelige stund i 1958. Tilbage i 2013 talte han om, hvordan begivenheden har sat dybe spor på hans sjæl.

Ferguson mindes München-ulykken

Ryan Giggs talte for år tilbage om, hvor vigtigt det var, at klubbens spillere og fans var opmærksomme på München-tragedien. I dette genoptryk kan du læse lidt om, hvordan truppen tidligere har set film omkring tragedien omkring årsdagen.

Giggs: Vi må aldrig glemme München

Jonatan Rying Larsen taler i denne blog om, hvilken effekt München-tragedien havde og fortsat har på Manchester United. Derudover forklarer han, hvorfor du som fan skal kende din klubs kulturarv. 

5 spørgsmål om Busby Babes

D. 5 februar spillede The Busby Babes deres sidste kamp. Kenneth Nielsen giver dig her et tilbageblik på den sidste periode for det legendariske mandskab. 

Busby Babes – den sidste kamp

Arne Madsen giver dig her et indblik i, hvem Sir Matt Busby var. Et historisk tilbageblik, der er essentiel for enhver United-fan.

Sir Matt Busby

Legendarisk sang til ære for ofrene. Teksten giver stadig gåsehud her 59 år senere.

Sang: The Flowers of Manchester

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Mata: Vigtigt vi andre får scoret

Næste artikel

Zlatan vil lave flere mål

ANNONCE