U18: To sejre mod Sunderland og Everton

Manchester United vandt to flotte sejre henover weekenden, da Sunderland og Everton blev besejret med henholdsvis 4-0 og 3-2.

Sunderland 0-4 Manchester United (Iqbal, McCann, Haygarth, McCann)

Manchester Uniteds U18-hold drog lørdag formiddag en tur nordpå mod Academy of Light, hvor Sunderland bød gæsterne klar til kamp i U18 Premier League, og det blev en fornøjelig oplevelse for gæsterne.

Ballet blev skudt igang efter en halv times spil, hvor Anthony Elanga drog ind i banen fra sin venstre side, driblede ind i feltet, afleverede til Zidane Iqbal, som på vanvittigt kølig vis afdriblede to frembrusende Sunderland-spillere for derefter at sparke kuglen sikkert i mål til 1-0.

Kort før pausen skulle det også blive 2-0 til gæsterne, da Elanga sendte Reece Devine afsted mod baglinjen, og venstrebacken kiggede op, fandt Charlie McCann på kanten af feltet, og med et knastørt førstegangshug sendte midtbanespilleren bolden i nettet bag en chanceløs Sunderland-keeper.

United skiftede hele venstresiden i pausen, men det betød ikke det store for kampens forløb. Efter omtrent en times spil røg et indlæg ind mod Sunderlands højreside, som Omari Forson tæmmede ned til indskiftede Max Haygarth, som helt alene i det lille felt kunne gøre det til 3-0.

Blot tre minutter efter det kunne United smide det sidste søm i kisten, da Charlie McCann blev dobbelt målscorer med et formidabelt langskudsmål, og dermed kunne sikre U18-holdets hidtil største sejr i denne sæson.

Everton 2-3 Manchester United (Sotona, Onyango, Elanga, Sotona, Cannon)

Det var en præstation, United skulle følge op på tirsdag aften på Evertons træningsanlæg. Uniteds ungdomshold har tidligere haft det svært med de blå fra Merseyside, så derfor var større skyts i Hannibal Mejbri, Shola Shoretire, Teden Mengi m.fl. prioriteret til kampen, og det skulle vise sig at være en god idé.

En lille halv time var der spillet, da Mejbri tog et frispark hurtigt, og i ægte Scholes-facon lagde en diagonal aflevering ud imod Lukasz Bejger, som fra sin højrebackposition drog mod baglinjen og fandt Deji Sotona, som stod det helt rigtige sted i det lille felt og kunne gøre det til 1-0.

Det var en føring, der holdt halvlegen ud, men cirka 10 minutter efter pausen fik Everton udlignet ved Onyango, der kom først på et indlæg og bragte balance i regnskabet igen.

Det holdt dog ikke længe, da Anthony Elanga på midterlinjen valgte at tage sagen i egen hånd og løbe fra alle mand i Evertons højreside, løbe ind i feltet og med en fin inderside lagde bolden i nettet til 2-1. Utroligt flot mål, der meget fint beskriver hans enorme potentiale og kvaliteter.

United skulle også komme på 3-1. Det var Shola Shoretire, der satte gang i et kontraangreb og løb en halv banelængde og smed den i dybden mod Deji Sotona. Sotona var langt, langt hurtigere end Evertons forsvarsspiller, og tvang Evertons målmand i at nedlægge Uniteds angriber i feltet.

Sotona tog sig selv af straffesparket og gjorde det til 3-1 til gæsterne. Efter knap 70 minutters spil fik Everton reduceret efter et flot mål af Thomas Cannon, men lige lidt hjalp det – United trak sig sejrrigt ud af opgøret.

I de to kampe var det i særdeleshed Zidane Iqbal, Charlie McCann, Anthony Elanga, Teden Mengi og Deji Sotona, der skillede sig ud fra mængden i de to flotte kampe, og er unægteligt blandt de navne, man som United-fan skal holde øje med i de næste par år.