U19: Butt: Anden halvleg var stort set fejlfri

Ud over 20 minutter i første halvleg var Nicky Butt glad for sit holds præstation mod Valencia. Han ser frem mod den kommende opgave mod Juventus.

Tirsdag eftermiddag stod Manchester Uniteds akademispillere over for Valencias ditto i UEFA Youth League, og det møde endte med en knusende 4-0 sejr til de nordengelske talenter, der har Nicky Butt på trænerbænken.

– Jeg synes, det var en god præstation. Vi startede godt og aggressivt, som vi gerne ville. Vi ved, at de er teknisk dygtige og gode på bolden, så vi var nødt til at presse dem tidligt, som vi gjorde.

– I de midterste 20 minutter af første halvleg var vi ikke gode. Vi stillede os tilbage og lod dem komme ind i kampen, og så gjorde vi det, vi ikke ville. Vi lod dem have bolden, hvilket er, hvad de er gode til. I de sidste 10 minutter af halvlegen kom vi tilbage. I pausen sagde jeg til spillerne, at de skulle op på tæerne, og vi var stort set fejlfrie i hele anden halvleg, siger Nicky Butt til MUTV.

Den tidligere United-spiller er i dag akademichef i klubben, men når U19-holdet spiller, fungerer han også som træner. U19-holdet er ikke en fast trup, da der kun spilles i den aldersgruppe i UEFA-regi. Til daglig er spillerne således fordelt på U18 og U23-niveau.

Ikke plads til 20 dårlige minutter

Selv om akademichefen generelt var glad for præstationen, hæftede han sig alligevel ved den dårlige periode i første halvleg.

– Vi spillede flot angrebsfodbold med flotte mål og god bevægelse på midtbanen, og vi pressede aggressivt for at vinde bolden, når vi tabte den. Overordnet set var det en god præstation. Vi går efter at være perfekte, og hvis vi vil langt i turneringen, hvilket vi vil, så kan vi ikke have et kollaps på 20 minutter, for så vil vi tabe.

Kampen mod Valencia var anden runde i gruppespillet. I første kamp havde United med hiv og sving slået Young Boys på udebane efter en overtidsscoring til 3-2. Holdet har altså seks point efter to kampe, og det samme har Juventus, der er puljens sidste hold. 

Ser frem til Juve-kamp

Netop Juventus er også den næste ret på menuen for United-talenterne, og det er et opgør, som Nicky Butt ser meget frem til, og det er en af den slags kampe, der gør ham glad for turneringen. Han ser det nemlig som en stor oplevelse for spillerne at møde de klubber, de har fulgt på tv som børn. 

– De vandt også igen, så det bliver en stor prøvelse, men det er forhåbentlig noget, vi kan klare. Det kan blive en god fodboldkamp, men det vigtigste for vores drenge er udvikling. Hvis man udvikler sig og vinder, er det ideelt, men sådan går det ikke altid. Vi vil gerne vinde og nå langt i turneringen, men det vigtigste er at udvikle dem til førsteholdsspillere, der kan spille Champions League, siger U19-træneren.

Kampen mod Juventus spilles op til førsteholdets kamp mod samme klub. Det er tirsdag 23. oktober klokken 16.00.

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Giggs støtter Mourinho: United bør ikke fyre ham

Næste artikel

Podcast: Mourinhos tabte omklædningsrum

ANNONCE