U19: United laver seks mål mod Young Boys

Manchester United har realistisk set sikret sig førstepladsen i gruppespillet i Uefa Youth League med en sejr på 6-2 over Young Boys, som på trods af resultatet var en langt tættere kamp.

Manchester United U19 lå inden kampen lunt i svinget til at sikre sig førstepladsen og videre advancement fra gruppe H og Uefa Youth League. Grundet en langt bedre målscore end Juventus U19, er det utænkeligt, at de unge røde talenter kan hentes. Det er vel og mærket, hvis Mason Greenwood og co. formåede at vinde over det schweiziske hold.

Fra kampens indledning så det faktisk svært ud. United, som spillede på hjemmebane, startede kampen uvant langsomt, og kom allerede bagud efter syv minutter. Der skulle gå en lille halv time, før hjemmeholdet skulle komme op i gear. Det kastede til gengæld også mål af sig.

Efter en kæmpe forsvarsfejl opsnappede Aliou Traore bolden, som kunne løbe direkte ned mod Young Boys mål. Franskmanden blev dog godt skærmet af, så hans afslutning kiksede, men topscorere Mason Greenwood stod klar, og prikkede bolden ind til 1-1.

Fem minutter skulle der gå, før Greenwood på ny viste, hvorfor han er blandt Uniteds største talenter. Englænderen samlede bolden op i venstre side, og løb ned mod schweizernes mål. Han sluttede den glimrende aktion af med at afslutte lavt i målet til scoren 2-1. Greenwood fortsætter med at vise sit potentiale frem, og med målet er han oppe på fem mål i ligeså mange kampe i turneringen.

Young Boys gav ikke op, på trods af de to hurtige mål de fik imod sig. To minutter efter Greenwoods soloaktion fik de tilkæmpet sig et lidt tyndt straffespark. Udebaneholdet fik udlignet til 2-2, hvilket også var pausestillingen.

Efter pausen lagde de unge røde djævle hårdt ud, og forsøgte at dominere og presse gæsterne højt. Som kampen skred frem, trættede det gruppens nr. tre. Der skulle alligevel gå en halv time, før det lykkes at udbygge føringen.

Føringen blev heraf også udbygget eftertrykkeligt. Hele fire mål formåede United at lave de sidste 11 minutter. Heraf blev to af dem sat ind på straffespark, blandt andet af hjemmeholdets anfører Tahith Chong.

Med resultatet er Manchester United som tidligere nævnt umulige at hente på førstepladsen. Det vil både kræve at United taber sidste kamp, og at Juventus vinder. Dog har den nordengelske klub en målscore på plus 12, hvilket vil kræve, at de skulle tabe stort, eller at Juventus laver usandsynligt mange mål.

Sidste kamp i gruppespillet bliver i øvrigt spillet d. 12 december mod CF Valencia.

ÅRETS STORE FEST FOR UNITED-FANS: PETE BOYLE PÅ DEN GLADE GRIS 1. DECEMBER