U21-hold erstatter reserveholdet

United vil fra den kommende sæson være med i den nye u21-liga.

Der har de seneste sæsoner været en del debat i England, om hvordan man har kunne forbedre arbejdet med de unge spillere. De mange skuffelser på landsholdsniveau og manglen af egne store spillere, har ført til en række ændringer i ungdomsfodbolden.

Blandt andet er der indført en u21-liga, som i denne sæson skal erstatte den traditionelle reserveholdsliga, som United har været en del af.

Der er 23 hold med i den kommende u21-liga, det er de klubber som har søgt og fået klasse A-prædikatet indenfor talentarbejde. 17 klubber fra Premier League og 6 klubber fra Championship. Holdene er delt i tre puljer, hvor der er gruppespil i efteråret, og slutspil i foråret.

Lodtrækningen til u21-puljerne ser således ud:
Gruppe 1: Arsenal, Bolton, Blackburn, Norwich, Everton, Reading, West Bromwich og West Ham.

Gruppe 2: Manchester United, Aston Villa, Stoke, Sunderland, Tottenham, Newcastle, Southampton og Watford.

Gruppe 3: Chelsea, Liverpool, Manchester City, Middlesbrough, Wolverhampton, Fulham og Crystal Palace.

Klubberne mødes en gang ude og hjemme i løbet af efteråret. Herefter går de tre bedste fra gruppe 1 og 2, samt de to bedste fra gruppe 3 videre til et slutspil. De øvrige hold deles i to andre puljer og spiller placeringskampe.

Som en del af ændringerne, skal hver klub spille mindst to af hjemmekampene på sit normale stadion. Altså vil man minimum to gange i løbet af efteråret, kunne se u21 holdet spille på Old Trafford.

På trods af det er u21-niveau, er det tilladt at have tre spillere på over 21 år med hver gang, samt en målmand på over 21 år.

Premier League-chefen Richard Scudamore er yderst positiv og glad for de nye ændringer, noget han er sikker på vil medføre flere spillere vil kunne slå igennem i klubberne, og at springet fra u18 til førsteholds-fodbold ikke er så stort og svært i fremtiden.

– Vi tror dette konkurrence-miljø også vil fange supporterne, der kan se den næste generation af egenproducerede Premier League-stjerner, siger Scudamore.

Forrige artikel

Lindegaard forlænger

Næste artikel

Endelig: Pogba skifter til Juventus

ANNONCE