U23: Max Taylor returnerer efter kræftforløb i sikker udebanesejr

United U23 holder trit i toppen af Premier League 2 hvor de i går aftes vandt sikkert på udebane i Swansea. Efter at være kommet bagud tidligt i kampen svarede Neil Woods tropper igen med 4 mål til en samlet sejr på 4-1. Der var gode præstationer fra Dylan Levitt, Ethan Laird og Aliou Traore. Derudover var der en emotionel tilbagevenden til fodbold for Max Taylor, der har gennemgået et succesfuldt forløb i kemoterapi.

United U23 har ikke været i aktion i næsten en måned. Seneste kamp var en 2-0 sejr hjemme mod Norwich City den 27. september. Holdet lå inden gårsdagens kamp nummer 2 i tabellen med en yderst fornuftig målscore på 21:7, 6 ud af 8 kampe vundet og clean sheet i 5 af dem. Kun ubesejrede West Ham er bedre i Premier League 2 med 22 point efter 8 kampe.

I går aftes skulle United U23 forsøge at vedligeholde presset på West Ham mod et Swansea-mandskab der ligger midt i tabellen med svingende resultater. Det er en lang rejse til det sydlige Wales, og uden en kompetitiv kamp i bagagen i næsten en måned var der ikke lagt i ovnen til fuld United-dominans fra første minut.

Det var heller ikke tilfældet, da Swansea startede kampen bedst og bragte sig foran efter blot 6 minutter. Swanseas Keiren Evans modtog bolden på kanten af feltet og forsøgte sig med et venstrebenet spark uden overbevisende fart, men Matej Kovar i United-målet fik kun en vag hånd på bolden og kunne ikke holde den ude. Han vil nødig se et replay af den aktion – han burde have reddet den.

United svarede hurtigt igen. I det 14. minut fremtvang holdets topscorer Largie Ramazani et frispark foran feltet som han selv tog sig af. Han sendte et højrebenet skruet spark henover muren der dykkede ned ved nærmeste stolpe, målmanden fik også i denne situation en hånd på, men det var ikke nok. 1-1.

I det 37. minut måtte Teden Mengi forlade banen med en skade. Det blev til et stort øjeblik for Max Taylor, der har trænet med holdet i et par uger efter at han i sidste sæson måtte tage en pause fra fodbold for at behandle en kræftsygdom. Han har været i et succesfuldt kemoterapi forløb fra februar og frem til for et par måneder siden. Det har krævet fightervilje af Max Taylor, der med et hoved fuldt af krøller lignede en hvilken som helst ung og sund dreng. Stærkt.

Kort efter var der straffespark til United. Dylan Levitt sendte en fantastisk pasning i dybden til Aliou Traore, der vippede bolden op på modstanderens arm inde i straffesparksfeltet. Levitt tog over og sendte sikkert bolden i nettet fra pletten.

I anden halvleg begyndte Swansea gradvist at give mindre modstand og United sad ret sikkert på tingene. Særligt var der gode præstationer fra Dylan Levitt der kontrollerede midtbanespillet flot, og offensivt var Aliou Traore i spilhumør.

Der skal også lyde ros til Ethan Laird på højreback. Laird vendte tilbage til kampaktion efter at have været skadet i de seneste 5 kampe. Han viste flere gange prøver på sine kvaliteter, især med masser af energiske løb op af højrefløjen.

Et af dem førte til kampens næste mål. Lairds indlæg i det 75. minut fandt D’Mani Mellor i boksen der headede den snævert forbi målmanden.

Kampens flotteste mål kom i overtiden. Aliou Traore modtog en bold i venstre side af straffesparksfeltet, og formåede med en pirouette at vikle sig forbi tog mand inden han sikkert eksekverede i det lange hjørne med en indersideafslutning. En fin krølle på halen i en overbevisende sejr.