Udbryderklub vinder europæisk trofæ

United-fans i hobetal har protesteret over Glazer-familiens ejerskab siden 2005. Nogle har dog også taget skridtet videre og har i protest stiftet en helt ny klub. En klub, som nu har vundet et europæisk trofæ.

Glazer-familiens indtog i Manchester United i 2005 fik straks nogle fans til at stifte en ny klub i protest: FC United of Manchester (herfra kaldet FCUM).

Klubben er fanejet, og den er i dag Storbritanniens tredjestørste fanejede klub målt på medlemmer. Kun overgået af Heart of Midlothian og Exeter City.

Klubben vandt på et tidspunkt tre oprykninger i træk og er i dag en halvprofessionel klub. De spiller i Northern Premier League, den 7. bedste række i England.

Derfor er der nok ikke mange af deres spillere, som den almindelige United-fan vil være bekendt med.

Eneste undtagelse er måske 25-årige Callum Gribbin, som spillede i Manchester United fra han var 9 til han var 19 år gammel.

Europæisk trofæ

FENIX Trophy er en turnering, der har eksisteret siden 2021. Her deltager fanejede klubber, som enten er amatører eller halvprofessionelle.

Turneringen er anerkendt af UEFA.

Den første udgave blev spillet i 2021/22, og her vandt FCUM med en finalesejr på 2-0 over Prague Raptors fra Tjekkiet.

I 2022/23-udgaven var der for første gang dansk deltagelse i form af BK Skjold. Og netop Skjold blev endestationen for Manchester-klubben, der tabte 3-2 i semifinalen og måtte nøjes med en 3. plads. Skjold vandt den efterfølgende finale med hele 3-0, igen med Prague Raptors som tabende finalister.

I denne sæson blev turneringens tredje finale spillet i søndags, den 12. april 2024. Og Prague Raptors var igen med i kampen om guld efter lutter sejre i gruppespillet og en sejr i semifinalen efter 0-0 og straffespark.

FCUM var dog for stor en mundfuld for finaleveteranerne, der lavede et hattrick af sølvmedaljer med et 4-0 nederlag til protestklubben fra Manchester.

Curtis Jones, Aaron Bennett, Dontai Gabidon og Lewis Gilboy scorede målene for FCUM, der vandt turneringen for anden gang.

 

Skriv et svar
Forrige artikel

Onsdagens rygter

Næste artikel

Optakt: Lad de unge få chancen

ANNONCE