UEFA forklarer og bekræfter VAR-beslutning

UEFA har udmeldt årsagen og grunden til, at straffesparket i PSG-United blev dømt korrekt.

Der var dramatiske scener i onsdags, da Diogo Dalot i de døende minutter med et sporadisk langskud rammer Presnel Kimpembe på armen, som efterfølgende blev efterset i flere minutter af VAR-dommerne. Der blev, på kontroversiel vis, dømt straffespark.

Nu udmelder UEFA dog, at VAR var benyttet korrekt – og hvorfor det var den rigtige beslutning, der blev taget i de sene aftentimer på Parc des Princes.

– Siden at dommeren ikke opdagede hændelsen klart i åbent spil (som betegnes som værende en alvorligt misset hændelse), blev en on field-genvisning gennemført, udtaler UEFA.

UEFA forklarer også, at det var den korrekte beslutning, der blev truffet på banen af dommer Damir Skovina.

– Efter genvisningen bekræftede dommeren, at den distance, bolden var i luften inden den ramte armen, ikke var for kort og at dens effekt ikke var uforventet.

– Forsvarerens arm var ikke tæt på kroppen, hvilket gjorde forsvarerens krop større og resulterede i at bolden ikke kunne flyve mod målet. Derfor gav dommeren et straffespark.

Straffesparket endte med at føre til det sene og forløsende 1-3-mål, der i de døende minutter af kampen sendte Manchester United videre til kvartfinalen.

 

Forrige artikel

Mourinho roser Solskjær efter PSG-kampen

Næste artikel

Giggs roser Solskjær: Det er fantastisk

ANNONCE