United farver igen Manchester rød

Martial og McTominay stod for målene mod Manchester City.

Det var de blå spillere, der kom bedst fra start, og de lykkedes ikke de røde at komme imellem afleveringerne eller få tacklet City-spillerne, så rytmen kunne brydes. Men det var tydeligt fra start, at Solskjærs spillere skulle lukke rummene ned.

Som man kunne have forudset.

Efter et lille kvarter kom United-spillerne bedre med, og de begyndte mere og mere at sværme om Edersons mål og blandt andet Martial blev nærgående. Ved en enkelt situation råbte en helt fri Bruno Fernandes forgæves efter bolden omkring straffesparkspletten, men Martial afsluttede lige på City-målmanden.

Kort efter fik United et lidt tyndt frispark, men udførelsen var tyk og smagfuld som sovsen, der serveres til anden juleaften. Bruno Fernandes chippede bolden over City-forsvaret, og Anthony Martial afsluttede på førsteberøringen, uden Ederson kunne nå at stoppe den. 1-0 til hjemmeholdet.

I pausen var der en fornemmelse på sociale medier af, at United bortset fra indledningen af kampen faktisk havde gjort en fremragende figur og kunne have været foran med 2.

Billedet fra starten af første halvleg kom tilbage i anden, men City formåede at holde presset hele halvlegen, og United lykkedes ikke på samme måde med at presse Guardiolas tropper.

De store chancer udeblev dog, bortset fra et enkelt tlilfælde hvor en fremragende bold blev sendt i dybden bag Williams, men der var ingen City-spiller for enden af Mahrez’ indlæg.

Og da City skulle længere frem på banen, blev der mere plads bag deres forsvarsspillere, og så blev United igen farlige. James kom igennem og burde nok have spillet en fri Bruno Fernandes, men afslutningen gik lige på Ederson.

Mike Dean lagde fem minutter til de 90, og da Matic brugte et par minutter i overtiden på at modtage behandling, skulle pinen udskydes yderligere. Men det var ligegyldigt, for Ederson synes, han skulle sparke bolden lige til en fri McTominay, der midtvejs på Citys banehalvdel, kunne sparke bolden i et tomt mål.

Old Trafford eksploderede, og for første gang siden 2007-2008 sæsonen har United vundet begge kampe i ligaen over City.