United fik brudt stimen af nederlag med sejr over Northampton

United vandt 1-3 over Northampton på Sixfields Stadium og er dermed videre til Liga Cup’ens fjerde runde. Se highlights fra kampen nederst i artiklen.

Manchester skulle i aftenens Liga Cup-kamp forsøge at rejse sig ovenpå en kedelig stime af kampe, hvor spillet har været trægt, og hvor holdet er gået fra banen som tabere tre gange i træk.

Aftenens modstander var Northampton Town, der ligger på en øjeblikkelig 11. plads i den tredjebedste engelske turnering, League One.

En på papiret overkommelig opgave, men intet kan tages for givet i de engelske cupturneringer, der er notorisk kendte for at byde på en del overraskelser.

United lagde friskt ud og satte sig på spillet fra kampens start, hvor Michael Carrick dirigirede på midtbanen, og Ashley Young og Memphis var livlige på kanterne.

Første store chance til udeholdet kom efter seks minutter, hvor Ashley Young i højresiden af feltet lagde bolden ind til en helt fri Wayne Rooney.

Men anføreren mistimede bolden totalt foran det ellers frie mål, og bolden røg forbi. En mindre heldig aktion for den i forvejen udskældte United-anfører.

Men der stod United på det hele, og Michael Carrick bragte holdet foran efter 17. minutters spil.

Northamptons keeper, Adam Smith, tog sig en gevaldig blunder i sit felt, og kom til at samle en tilbagelægning op, hvilket jo som bekendt udløser et indirekte frispark.

Rooney sparkede i muren, men Carrick tog sig flot af nedfaldsbolden ved at lægge den ovre i det fjerne målhjørne med sin velkendte præcise inderside. 1-0 til United.

Efter godt en halv times spil var United tæt på 2-0. Fosu-Mensah rykkede med frem på højrekanten, og fik sat panden på et perfekt indlæg i feltet.

Uheldigvis for ham og United headede han på overliggeren, og bolden sprang tilbage i feltet. Han fik Rooney prikket den det sidste stykke i mål, men linjedommeren vinkede korrekt for offside.

Northampton virkede til at have nok at gøre med at forsvare, men mod halvlegens slutning slap United tøjlerne og pludselig kom hjemmeholdet langt bedre med.

Hjemmeholdet var hurtige på en omstilling, og Gorre på ventrekanten fik tørret Fosu-Mensah totalt og skar ind i feltet, hvor han bragede bolden på overliggeren.

Northampton lagde spillet højere op på banen, og de fik udlignet i det 42. minut på en situation, hvor United-defensiven virkede rystende usikker.

Først fik Fosu-Mensah ikke clearet en bold ordentligt, og så fik Daley Blind på klodset vis nedlagt Hoskins i feltet, hvorfor dommeren pegede på pletten.

Straffesparket blev sparket sikkert ind af Revell, og dermed stod den 1-1 ved pausefløjtet. United kunne gå til pause med bøjede hoveder, mens hjemmeholdets fans pludselig en kæmpefest på SixFields Stadium.

Anden halvleg

United svingede igen taktstokken fra anden halvegs begyndelse, uden dog på nogen måde at være farlige.

Derfor blev Zlatan Ibrahimovic og Marcus Rashford sendt på banen efter 54. minutters spil til fordel for Fosu-Mensah og Memphis.

United lagde gradvist mere tryk på, og Ander Herrera knaldede bolden på ydersiden af stolpen med et skud et godt stykke fra feltet. Et godt forsøg, der havde fortjent en bedre skæbne.

Han fik dog et forsøg mere fra distancen i det 67. minut, og der havde han til gengæld fået skudt sig helt varm.

Rashford spillede bolden skråt tilbage til Herrera, der kom stormende mod bolden lidt uden for feltet og stensikkert fik den braget ind bag en chanceløs Smith i buret. Flot mål og 1-2 til United.

United gjorde arbejdet færdigt i det 75. minut, da Herrera gav Rashford noget at løbe efter med en lang, høj bold sendt afsted mod Northamptons mål.

Umiddelbart en ufarlig bold, men Rashford jagtede bolden over 40 meter, og keeper Smith fejlbedømte situationen totalt, og så kunne United unge komet score til 1-3 i et tomt mål.

Derefter gik tempoet så småt af kampen. United lagde sig længere tilbage på banen, og Northampton havde ikke redskaberne til at åbne kampen på ny.

United vinder 1-3 uden for alvor at imponere. Men stimen af nederlag blev brudt, og holdet er dermed videre til fjerde runde af Liga Cup’en.