United fik vigtig udesejr

Stoke City har vist sig at være et af de bedste hjemmehold i dette års Premier League. Med recepten der går på en defensiv sammentømret enhed, der satser…

Stoke City har vist sig at være et af de bedste hjemmehold i dette års Premier League. Med recepten der går på en defensiv sammentømret enhed, der satser på kontraangreb og dødbolde, har de overrasket med flere gode resultater. I dag var de få minutter fra at trække sig ud af opgøret med et særdeles fornuftigt resultat, men i kampens døende minutter fandt Dimitar Berbatov en fremstormende Carlos Tévez, der kunne sikre gæsterne en vigtig sejr.

Stoke City lignede kampen igennem et udehold, og gav fra start til slut gæsterne dirigentstokken, og retten til at skabe kampen i håb om, at kunne kontrastøde når United mistede den. Men på trods af en stor procentdel af boldbesiddelsen, havde Manchester United utroligt svært ved at kombinere sig igennem til de store åbne chancer. Uniteds ineffektive kombinationsspil blandet med Stokes defensive indstilling resulterede i en halvsløj affære på en ellers solskinsfuld Boxing Day.

Kampen startede ud med et kampens største chancer, da Jonny Evans og Edwin Van der Sar misforstod hinanden og lod en bold falde ned til Ricardo Fuller, der pludselig var helt fri til at sparke den ind, men missede grusomt. Oven på chokstarten stod der Manchester United på resten af halvlegen, men spillet var simpelthen for langsomt og ideforladt til at knække det hensynsløse Stoke-forsvar.

Anden halvleg startede United i lidt højere tempo, men de havde stadig overordentlig svært ved at spille sig til målchancer. Frustrationerne begyndte at vise sig i hovedet på flere af spillerne, men de stædige United-spillere fastholdt tålmodigt deres pres velvidende om, at en fodboldkamp ikke er slut før den fede dame har sunget.

De to mandskaber har tilegnet sig hhv. anden og tredjeflest advarsler i ligaen, så det var forventet, at dommeren ville få en hård arbejdsdag. Andy Wilkinson havde allerede fået et gult kort, da han valgte i en hævnakt at sparke Cristiano Ronaldo ned bagfra. Det resulterede i et fortjent rødt kort, hvilket gav De Røde Djævle ekstra blod på tanden med 20 minutter igen.

Dimitar Berbatov erstattede John O’Shea da United med 11 mod 10 skulle forsøge at lægge et endnu større pres på Stokes bagkæde, der ikke opgav så let. I kampens 82. minut skete forløsningen så endelig. Dimitar Berbatov modtog bolden i feltet fra Gary Neville, og vippede den smart op, og sparkede en mellemting mellem et indlæg og en afslutning det lykkedes Carlos Tévez at skubbe det sidste stykke indover stregen.

En trist fodboldkamp alt i alt endte dog fortjent i Manchester Uniteds favør. Aston Villa og Arsenal har netop spillet 2-2, hvilket betyder, at Manchester United nu har 35 point ligesom Aston Villa, og 3 point mere end Arsenal med to kampe i hånden.

Forrige artikel

Dagens opstilling

Næste artikel

Sbragia bliver permanent manager i Sunderland

ANNONCE