United klar til Liga-Cup finalen

Manchester United var på forhånd favoritter da Blackburn gæstede Old Trafford. Begge mandskaber manglede adskillige stamspillere, men dette havde ikke en…

Manchester United var på forhånd favoritter da Blackburn gæstede Old Trafford. Begge mandskaber manglede adskillige stamspillere, men dette havde ikke en negativ indflydelse på kampen, som var rig på underholdning og hvor favoritterne fra Manchester slutteligt sejrede 2-1. United er dermed klar til at møde overraskelse fra Wigan i liga-cup finalen d. 26. februar.

United startede da også som lyn og torden, og en overvægt i spillet resulterede i, at der ikke skulle gå mere end 8 minutter før van Nistelrooy havde scoret det første mål efter forarbejde af Giggs og Rooney. Blackburns keeper, Brad Friedl, fik hænderne på Nistelrooys afslutning, men tåhyldesparket sendt afsted fra hollænderen var hårdt, fladt og velplaceret.

På trods af United stillede med en noget tynd besat midtbane, i fraværet af Scholes, Ronaldo, Park og O’Shea, fungerede pasningsspillet flydende i starten af kampen. Det var derfor dårlig nyt for Sir Alex Ferguson at Giggs måtte forlade banen allerede efter 12 minutters spil til fordel for Alan Smith.

Rooney var som altid med til at præge begivenhederne og efter 26 minutters spil sendte den 20-årige ”wonderboy” en god stikning af sted til van Nistelrooy, der dog manglede en anelse kontrol og hurtighed for at komme alene mod Friedls mål nok engang.

I stedet var det Steven Reid, der efter klodset defensivt arbejde af Kieran Richardson, kunne udligne til 1-1 for Blackburn i det 32. minut. Lidt tilfældigt fik Reid bolden på kanten af feltet og herfra sendte han et hårdt, fladt skud af sted mod van Der Sar, som hollænderen ikke kun holde ude. Dette rystede United spillerne, hvilket kortvarigt gav Blackburn teten.

Der gik dog ikke længe før spillet vendte igen, og kort før pausen fik van Nistelrooy tilkendt et noget tvivlsomt straffespark, som tilnærmelsesvis mindede om det, Henry fik i gårsdagens semi-finale. Utroligt nok lykkedes det Nistelrooy at misbruge straffesparket, præcis som Arsenal gjorde det i går. Brad Friedl dykkede til sin højre side og parerede hollænderens forsøg.

Mod slutningen af 1. halveg tog intensiteten til og de hårde nærkampe på banen medførte skærmydsler i spillertunnelen på vej mod pausen. Sandsynligvis en konflikt mellem Robbie Savage og et par United-spillere.

United fortsatte med at presse fra 2. halvegs start og allerede efter 48 minutter var van Nistelrooy tæt på at heade bolden i nettet efter indlæg fra Saha, men Friedl formåede igen at stå i vejen for bolden, da han på fantastisk vis fik reddet bolden ud til hjørnespark. Kort efter var Friedl dog chanceløs, da Saha midt i feltet fik lov at flugte bolden i nettet til 2-1 efter en erobring af Fletcher og indlæg af Rooney.

Resten af kampen bød på mere fight end spektakulært spil, men af og til diskede Saha og Rooney op med lækerier. Især sidstenævnte gjorde sig særlig bemærket efter 68 minutter ved at servere en perfekt friløber til Nistelrooy, der dog igen måtte se sin afslutning mesterligt afværget af Friedl.

I slutningen af kampen blev der plads til Uniteds nyindkøbte forsvarsspiller Nemanja Vidic, der dermed fik sin debut, da han erstattede Nistelrooy de sidste 8 minutter. Han var således med til at afværge det pres Blackburn lagde på United i de sidste minutter. Men selv om Friedl søgte med frem på Blackburns hjørnespark i sidste minut, lykkedes det dem ikke at udligne.

Efter en dramatisk og underholdende kamp er Manchester United dermed videre med en samlet sejr på 3-2, og selv Sir Alex Ferguson kunne ikke holde smilet tilbage på trods af, at han tidligere ikke har taget den engelske liga-cup særlig alvorligt.

Van Der Sar 6 Havde massere af sikre indgreb på mange af Blackburns indlæg, men diskede ikke rigtig op med nogle redninger

Neville 6 Spillede meget solidt defensivt, og tog som altid del det offensive spil frem af banen. Til gengæld var han ved at forære en friløber væk med en forfærdelig tilbagelægning til Van Der Sar

Ferdinand 9 Den gode stil fortsætter i midterforsvaret, således også i dag fra Rios side. Han satte stort set ikke en fod forkert og styrede forsvaret til perfektion.

Brown 8 Sammen med Ferdinand skaber han et virkeligt trygt midterforsvar, og igen i dag ryder også han godt op i forsvaret. For tiden får de to store engelske midterforsvare næsten en til at tænke tilbage på Gary Pallister og Steve Bruce.

Evra 7 En præstation han kan være bekendt. Han er villig til at deltage i det fremadrettede spil, men viser stadig en smule usikkerhed i forsvaret til tider.

Fletcher 9 Man bliver forpustet bare af at se på det enorme løbearbejde han udfører. Han arbejdede stenhårdt på midtbanen i dag og erobrede bolden, der senere førte til sejrsmålet.

Richardson 6 Havde en noget uvant rolle på den centrale midtbane, hvilket man godt kunne se. Til trods for det arbejde han ihærdigt og vikarierede okay for O’Shea.

Alan Smith 6 Kom på banen efter 12 minutter som erstatning for Giggs, og gjorde ikke det store væsen ud af sig. Til gengæld tilførte han lidt aggressivitet og var med til at sørge for at Blackburn ikke blev alt for farlige.

Rooney 8 Stod for næsten alt det kreative og beviste endnu engang at han sagtens kan bære det ansvar og forventningspres der ligger på ham. Han havde en meget fri rolle og udstrålede virkelig at han ville have bolden (til tider så meget at han endda nærmest tog bolden fra Richardson). Han skulle bare have holdt niveau gennem hele kampen så var han klart MoM

Saha 8 Franskmanden var som forvandlet i forhold til kampen mod Burton. Han var langt skarpere og hans førstegangsberøringer var specielt i en helt anden klasse.

Nistelrooy 7 Scorede godt nok det første mål, men man kunne godt ønske at han havde scoret et mere. Specielt når man regner med, at han havde 3 kæmpe chancer, hvor den ene var et straffespark.

Giggs uden for bedømmelse

Vidic uden for bedømmelse

MoM: Darren Fletcher. Den unge energiske midtbane viste den rigtige indstilling, og demonstrerede hvad hårdt slid kan medføre. Hans bolderobring, som senere førte til sejrsmålet, og hans samlede præstation skal han have stor ros for.