United på kvartfinalekurs efter storsejr i Østrig

Mål af Ighalo, James, Mata, Greenwood og Pereira sikrede Manchester United en 5-0-sejr ude mod LASK Linz, der betyder, at United er så godt som sikre på at gå videre i Europa League.

Torsdag aften var det tid til 1/8-finalerne i Europa League, hvor Manchester United skulle møde østrigske LASK Linz. På grund af coronavirus-pandemien blev kampen spillet uden tilskuere, hvilket gav en noget flad ramme omkring en – for begge klubber – meget vigtig kamp.

Om det var den manglende intensitet fra tribunerne, der spillede ind eller ej, var første halvleg en noget tam affære. United var tydeligt bedst, men der skulle gå tyve minutter, før United for alvor begyndte at blive farlige. Odion Ighalo placerede et skud lige på keeperen, og et par minutter senere måtte Daniel James se sit forsøg reddet fra en ellers lovende position.

Efter 28 minutter kom gennembruddet for United. Bruno Fernandes lagde bolden ind på kanten af feltet til Ighalo. Den nigerianske angriber jonglerede et par gange med bolden, før han bankede den op i målhjørnet til 1-0 via undersiden af overliggeren. Fantastisk mål af Ighalo, der nu var oppe på fire kasser for United.

LASK var sjældent farlige, men havde en kort periode, hvor de truede United i de sidste ti minutter af første halvleg. Den bedste mulighed faldt til Dominik Frieser, der halvflugtede bolden mod mål fra hjørnet af det lille felt. Eric Bailly fik dog stillet sig i vejen for forsøget og afværget en østrigsk scoring.

Lige før pausen var United tæt på at komme foran med to. Harry Maguire nåede ugeneret frem til et godt slået hjørnespark, men headede desværre lige forbi stolpen, da et forsøg på mål med stor sandsynlighed var gået i nettet.

12 minutter inde i anden halvleg kom United fortjent foran med to takket være et forløsende mål for Daniel James. Efter 32 kampe uden mål driblede James ind i banen og sparkede bolden i det korte hjørne til 2-0. Flot mål af James, der kunne fejre en scoring for første gang siden august, og United var godt på vej mod kvartfinalen.

Et par minutter senere var det tæt på at blive 3-0. Fernandes sendte Ighalo alene igennem. Angriberen fik bolden forbi keeperen, men forsøget ramte stolpen, og det tredje mål måtte vente.

I det 82. minut kom det tredje mål, og det var Mata, der kunne juble denne gang. Fred spottede et godt løb fra Mata igennem midten og fandt spanieren med en præcis aflevering. Alene med keeperen lagde Mata roligt bolden i nettet til 3-0.

Som om en 3-0-sejr på udebane i første opgør var nok, så blev det fire i overtiden. Indskiftede Chong sendte bolden i dybden til indskiftede Mason Greenwood, der løb mod mål og bankede bolden fladt i nettet via begge stolper. 4-0, og United var så godt som sikre på at gå videre.

Et minut senere blev sejren cementeret yderligere. Andreas Pereira sparkede på mål fra lang afstand. Målmanden fik en hånd til bolden, men forsøget røg i nettet, og så var United foran med 5-0. Det var også kampens resultat, og United var så godt som kvartfinaleklar.