United sikrede sig tre point i højintenst drama

United skulle efter 16 dages vinterpause spille sig tilbage i kampen om de Champions League givende pladser på Stamford Bridge

Kampen startede som lyn og torden, men præget af mange boldtab. Allerede efter to minutter spillede Eric Bailly bolden i fødderne på Pedro, der startede kampens første farlige omstilling.

Fire minutter senere var Chelsea igen på spil. Reece James med en kanonkugle på kanten af feltet, men måtte se sit skud snært forbi stolpen. Det var ganske enkelt Chelsea, der stod bag det meste i første halvleg. Få minutter senere skød Willian en smule over mål fra samme position.

United havde i første halveg svært ved at dæmme op for det tempo Chelsea lagde for dagen. Især på midten var de blåklædte overlegne, selvom Kante måtte lade sig udskifte med Mount efter 10 minutter. Kun en uskarp Batshuayi reddede United for ikke at være bagud med et par stykker i pausen. Efter 25 minutter løb Mount bag Fred, der stod placeret som venstre back, og med en knivskarp tværpasning stod Chelseas belgiske angriber nøgen på kanten af det lille felt, men måtte se sit skud gå forbi mål.

Efter 44′ minutters usammenhængigt spil, hvor Chelsea havde stået for kampens største chancer, gik Wan Bissaka med frem for første gang i kampen. Efter to skudfinter fandt den unge højreback plads til et indlæg, hvor Martial udspillede Andreas Christensen i hovedstødsduellen til en mindre fortjent pausestilling på 0-1.

2. halvleg startede med et næsten identisk kampbillede. Chelsea formåede med nemhed at finde rum mellem Uniteds midtbane, hvor Matic virkede både langsom i spil og opfattelse.

Det var også Chelsea der stod for 2. halvlegs første chance. En velspillende Pedro måtte efter endnu en omstilling se sit skud blokeret få meter fra mål. Efterfølgende hjørnespark blev første gang VAR for alvor kom i spil. Zouma fik sit mål underkendt på baggrund af et frispark, hvor Azpillicuata skubbede Williams i ryggen.

Kampen bølgede herefter i begge retninger. Efter 63 minutter var United tættest på med et skud på stolpen fra frisparksspecialisten Bruno Fernandes.

Få minutter senere var United igen på spil efter en dødbold. Fernandes med et sublimt hjørnespark, som Uniteds nye kaptajn, Maguire, med største overskud headede til stillingen 0-2.

Kampen steg herefter i intensitet, og indskiftede Giroud viste stor fysik. Det var også franskmanden, der skulle stå for kampens næste drama. Mount fik sendt en bold i hovedet på den 33-årige angriber, der efterfølgende kunne se sit mål dømmes for en halv skolængdes offside.

Herefter sikrede Uniteds jerndefensiv tre vigtige point i kampen om en Champions League-plads.