United sled sig forbi Rostov

Det var ikke imponerende, men Manchester United slog Rostov 1-0 på Old Trafford og er videre i Europa League med en samlet 2-1-sejr.

Torsdag skulle Manchester United forsøge at spille sig videre i Europa League. Efter 1-1 ude mod FK Rostov var intet afgjort før returen på Old Trafford, selvom United var store favoritter til at tage pladsen i næste runde.

Med 0-0 ville United være videre, men alligevel var det hjemmeholdet, der viste klart mest offensivt i første halvleg. Allerede efter fire minutter var Rojo tæt på at bringe United foran efter et hjørnespark. Hovedstødet sad dog lige på Rostov-keeperen.

Efter en halv time var Mkhitaryan alene igennem. Mata og Zlatan kombinerede, og så var armenieren alene med keeperen, men Mkhitaryans lobbede forsøg røg forbi mål.

Zlatan, der var involveret i meget af Uniteds spil, stod for det mest nærgående forsøg i første halvleg. Svenskeren fandt plads til at afslutte og tordnede bolden på indersiden af stolpen.

Rostov var stort set aldrig på bolden, og Sergio Romero havde intet at lave i første halvleg. Alligevel kunne russerne gå til pause med 0-0 efter en første halvleg, som United havde siddet tungt på. Som det har været så mange gange for United i denne sæson, udnyttede de dog ikke overtaget.

United og i særdeleshed Paul Pogba fik en ærgerlig start på anden halvleg. Franskmanden pådrog sig en baglårsskade et minut efter pausen og blev nødt til at udgå.

Kort derefter kom Rostovs bedste periode i kampen. Russerne havde deres to første forsøg på mål. Romero blokerede det første og greb det andet, men et enkelt russisk mål ville sende United ud.

Spillet flød ikke for United i anden halvleg, og frustrationen hos hjemmepublikum voksede og voksede. Tyve minutter før tid tog United dog endelig føringen. Målet kom efter et kontraangreb, hvor Mkhitaryan slog bolden ind til Zlatan, der snittede bolden videre med hælen, og så dukkede Mata op ved bagerste stolpe og bragte United på 1-0.

Rostov var dog stadig inde i kampen ved 1-0 og kunne tvinge kampen ud i forlænget spilletid, hvis de fik udlignet. Tolv minutter før tid var målscoreren fra det første opgør, Bukharov, lige ved at gøre netop det. Romero var dog igen vågen og fik reddet forsøget.

I overtiden leverede Romero endnu en fin redning fra et direkte frispark, og United vandt kampen uden at imponere. Dermed tog United pladsen i Europa League-kvartfinalen med en samlet 2-1-sejr.