United slog Swansea på to tidlige mål

Hjemmeholdet vandt 2-0 efter en næsten perfekt første halvleg og mål af Romelu Lukaku og Alexis Sanchez. Efter pausen faldt niveauet.

Der var på forhånd lagt pres på Manchester United, efter at Liverpool med en sen Mohamed Salah-scoring vandt 2-1 over Crystal Palace i den tidlige lørdagskamp i Premier League.  Dermed havde scouserne overtaget andenpladsen – men det var kun på lånt tid.

Manchester United lagde ud som lyn og torden mod nedrykningstruede Swansea, og det gav pote allerede efter fire minutter. Jesse Lingard fandt Alexis Sanchez i boksen, der efter et uventet træk tilbage i banen lavede en flot assist til Romelu Lukaku, som bankede den i kassen. 1-0 og Manchester Uniteds belgiske topscorer fortsætter målstimen.

Små fem minutter senere var Jesse Lingard og Romelu Lukaku på spil igen. Den engelske landsholdsspiller fandt angriberen med en god stikning, og Uniteds nummer 9 tvang Swansea-keeper Lukasz Fabianski ud i en god redning.

Overbevisende første halvleg 

”De røde djævle” sad tungt på tingende i den første fjerdel af de 90 minutter. 72 procent af boldbesiddelse og flere fine opspil – blandt andet et, der førte til et Jesse Lingard-forsøg tæt forbi mål efter et kvarter.

Kampen største forløsning kom efter 20 minutters spil. Jesse Lingard, som fra start levede op til kælenavnet ”Messi” Lingard i rollen som 10’er, spillede Alexis Sanches fri igennem, og den tidligere Arsenal-spiller skuffede ikke. Med en kølig afslutning lavede han sit første United-mål i åbent spil. 2-0 og hele Old Trafford åndede lettede op over, at der tilsyneladende er lys for enden af tunellen for chileneren og hans lidt svære start i den rigtige røde trøje.

Og Sanchez var ikke færdig. Offensivspilleren styrede kampen sammen med Juan Mata, Jesse Lingard, Romelu Lukaku og – til tider – Paul Pogba, der kombinerede befriende flot og hurtigt. Det førte til mål efter cirka 40 minutter, hvor Sanchez fandt Lukaku med en loppet aflevering, hvorefter belgieren ”first-timede” den ind til Lingard, der gled bolden ind over stregen. Et verdensklassemål, hvis ikke linjedommeren korrekt havde løftet flaget i vejret for offside.

Dermed gik Jose Mourinhos mandskab til pause med 2-0, men i virkeligheden havde det ikke været ufortjent, hvis føringen havde været dobbelt så stor. Og det eneste man som United-fan kunne være bitter over efter de første 45 minutter var, at United ikke havde spillet på den måde mod Sevilla for tre uger siden. 

United faldt i kadence 

Fra anden halvlegs start virkede det som om, at United var gået et enkelt gear ned. Men efter cirka 55 minutter kom de alligevel tæt på, da Romelu Lukaku headede et indlæg fra Antonio Valencia videre til Alexis Sanchez tæt under Swansea målet. Desværre blev chileneren ikke dobbelt målscorer, da han ikke kunne holde hovedstødet nede.

Endnu tættere på kom Juan Mata et par minutter senere, da han næsten fuldendte en vanvittig detalje; mens han løb baglæns, drejede han rundt og helflugtede så bolden på en god aflevering fra Paul Pogba. Spanieren ramte den rent, men kuglen fløj over mål.

Der skulle gå knap en time, før David de Gea for første gang blev testet i målet. Tammy Abraham fra Swansea fik to gode muligheder, men målmanden viste klassen ved begge forsøg.

Chancerne gav imidlertid Swansea blod på tanden, og for første gang i kampen begyndte det walisiske hold at presse på. De hvidklædte kom frem til flere hjørnespark, og United fik sværere ved at fastholde deres spil i angrebet.

Hjemmeholdet genfandt aldrig det høje niveau fra første halvleg, og den sidste halve time af kampen var en lidt tam affære. 10 minutter før tid var Romelu Lukaku tæt på at gøre det til 3-0, da han med sin enorme fysik holdt Swansea-forsvaret fra bolden og fyrede af i den lille boks. Men Lukasz Fabianski viste høj klasse og reddede forsøget.

Kampen endte 2-0, og dermed generobrede Manchester United andenpladsen i Premier League. To point foran Liverpool med en kamp i hånden, men med 13 point op til Manchester City, der venter i næste opgør. 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Startopstilling mod Swansea

Næste artikel

- Jeg har villet spille i Premier League siden jeg var seks år

ANNONCE