United tabte på Stadium of Light

Manchester United skuffede i udekampen mod Sunderland og tabte 2-1. Martial havde udlignet for United før pausen, men kort før tid headede Lamine Kone Sunderland til sejr.

Lørdag eftermiddag skulle Manchester United helst bruge en sejr i udekampen mod Sunderland. Med en sejr kunne United være sikker på, at hullet til top fire ville blive skåret ned til enten fire eller tre point efter spillerunden.

United gik ind til kampen i fin form efter tre gode præstationer i træk mod Derby, Stoke og Chelsea. Derfor var det heller ikke overraskende, at der kun var en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til kampen på Stamford Bridge. Morgan Schneiderlin var tilbage i startopstillingen i stedet for Marouane Fellaini.

Manchester United fik en forfærdelig start på kampen. Sunderland fik et frispark helt ude ved sidelinjen, som nyindkøbet Wahbi Khazri tog sig af. Tuneseren slog bolden ind i feltet, hvor United-forsvaret ikke formåede at cleare bolden, så den gik igennem alt og alle og røg i nettet til 1-0.

Målet rystede tilsyneladende ikke United, der var lige ved at udligne med det samme. Juan Mata spillede Wayne Rooney fri i dybden, men før han fik afsluttet, kom der en Sunderland-forsvarer på tværs og blokerede.

Efter ti minutter tabte Matteo Darmian i en farlig position. Jermain Defoe var lige ved at slippe igennem til at kunne score, men Chris Smalling fik sat en tackling ind i allersidste øjeblik.

Med omkring ti minutter til pausen blev Uniteds skadesproblemer forværret, og endnu engang måtte en backspiller lade sig udskifte. Matteo Darmian løb ind i en duel med Khazri og slog skulderen slemt. Ind kom den 21-årige højreback Donald Love til sin United-debut.

Efter 38 minutter fik United spillet sig på 1-1, da Mata sparkede på mål fra kanten af feltet. Vito Mannone fik hånden til skuddet, men gav en ripost til Anthony Martial, der køligt vippede bolden i nettet fra en spids vinkel.

Lige efter pausen var United heldige med, at Sunderland ikke fik et straffespark. Den tidligere United-mand John O’Shea headede et hjørnespark videre, som Rooney blokerede med hånden. Dommerens fløjte forblev heldigvis tavs.

Otte minutter inde i anden halvleg var Sunderland meget tæt på at komme foran igen. Jermain Defoe dirigerede bolden mod mål, men Daley Blind fik kastet sig på tværs og gledet bolden ud til hjørnespark.

Efter en time var Sunderland endnu engang tæt på. Dame N’Doye blev spillet alene igennem og prøvede at passere De Gea med et skud mod den fjerne stolpe. Uniteds spanske keeper fik dog strukket benet ud og blokeret forsøget.

Memphis Depay blev smidt på banen i forsøget på at ændre kampen til Uniteds fordel, og et par minutter efter han kom på banen, skabte han en fin chance. Hollænderen driblede igennem i venstresiden og lagde bolden tilbage i feltet til Mata, hvis afslutning blev blokeret.

United skulle bruge en sejr, men i det 82. minut kom det til at se meget usandsynligt ud. Efter et Sunderland-hjørnespark steg en anden af Sunderlands nye spillere, Lamine Kone, til vejrs og headede hjemmeholdet foran. For en sjælden gangs skyld så De Gea noget skidt ud ved målet.

Med to minutter igen var det Uniteds tur til at føle sig snydt. Memphis Depay afsluttede, men bolden ramte O’Sheas hånd og røg forbi. Heller ikke denne gang vurderede dommeren, at der var straffespark.

Det blev ved 2-1, og United smed tre vigtige point i kampen om top fire.