United tabte til overmagten

Manchester United tabte 2-1 til Real Madrid i en underholdende Super Cup-finale. Casemiro, Isco og Romelu Lukaku scorede målene.

Ét mål skilte de to hold fra hinanden efter slutfløjtet, men i store dele af kampen var Real Madrid længder bedre end Manchester United på Telekom Arena i Skopje i Makedonien.

Fra start var der debut til alle tre af Manchester Uniteds nyindkøb. Victor Lindelöf, Nemanja Matic og Romelu Lukaku startede i hver deres kæde i en 4-3-3-opstillingen. Og de skulle alle vise sig at få en hovedrolle.

Real Madrid lagde hårdt ud. Allerede i det tredje minut var Gareth Bale tæt på at bringe de dobbelte Champions League-vindere i front, da han tæt under David de Geas mål satte foden på en forlænget bold. Heldigvis for United var det waliserens kolde højreben, og den røg over.

”De røde djævle” fik bedre fat i kampen og specielt Nemanja Matic virkede sikker i sine aktioner – defensivt såvel som offensivt. Men de store chancer tilfaldt Real Madrid, og efter et kvarters tid blev englænderne reddet af overliggeren, da Casemiro satte panden på et hjørnespark.

Små 10 minutter senere gik den ikke længere. En loppet bold over Victor Lindelöf fangede debutanten på det forkerte ben, og førnævnte Casemiro kunne sparke bolden ind på sin førsteberøring. Billederne i langsom gengivelse viste tydeligt, at Real Madrid-spilleren var offside, men det ændrede ikke på, at de sortklædte var i front.

United på glatis

Markus Rashford blev skiftet ind i stedet for Jesse Lingard, og man håbede, at Jose Mourinhos tropper ville komme ud som lyn og torden. Men fra anden halvlegs start bragede Real Madrid videre. Først måtte David de Gea levere en pragtredning i det 47. minut på et langskud fra Toni Kroos, før Chris Smalling et halvt minut senere måtte kaste sig ned i en ishockeytackling på et skud fra Marcelo inden i Uniteds straffesparksfelt.

Fem minutter senere – i det 52. minut – fik spaniernes offensive spillere Gareth Bale og Isco United-forsvaret til at ligne et sæt kegler. Syv røde trøjer kunne ikke forhindre, at waliseren med en aflevering sendte Isco fri igennem, og han skuffede ikke. 2-0 og man begyndte at frygte en afklapsning.

Men faktisk var United tæt på at svare hurtigt igen. Paul Pogba og Romelu Lukaku fik begge chancen for at reducere to minutter senere, men begge brændte – belgieren på det skammeligste.

Derefter blev Europa League-vinderne hurtigt reduceret til noget, der lignede rekvisitter fra en træningsøvelse igen. Efter en time var det Gareth Bales tur til at blive spillet fri igennem, men heldigvis for United-forsvaret hamrede han bolden på undersiden af overliggeren.

Flot fight af Fellaini og co.

Det så ud som om, at Real Madrid havde indskiftede Fellaini, Matic, Lukaku og resten af United-holdet godt nede i sækken. Men pludselig – mere eller mindre ud af det blå – fik præcis de tre spillere skabt en reducering. Fellaini tilkæmpede sig bolden, Matic fyrede et langskud af, som Navas ikke kunne holde, og Lukaku samlede op og scorede sit første mål for Manchester United. 2-1.

Det engelske hold viste god gejst, selvom Real Madrid var et bedre hold. Specielt Marouane Fellaini gjorde en forskel med sin fight, og i det 81. minut fik Rashford en stor mulighed for at udligne. Henrikh Mkhitaryan spillede 19’eren fri igennem, men desværre for United reddede Navas den åbne målchance.

Tættere på kom de ikke. Dommeren lagde syv minutter til, og United pressede på. Men Real Madrids navn blev indgraveret i pokalen efter kampens slutfløjt.