United tævede Tranmere med 6-0

Manchester United var foran med fem ved pausen og vandt fuldstændigt uden problemer med 6-0 over Tranmere Rovers i FA Cup.

Efter en skidt periode med nederlag til Liverpool og Burnley var presset stort på Manchester United. Det var blevet tid til fjerde runde i FA Cup, hvor United skulle møde en på papiret meget overkommelig modstander i League One-mandskabet Tranmere Rovers.

Hvis nogle United-fans havde frygtet en hård kamp, blev den frygt meget hurtigt fjernet. Der gik nemlig kun ti minutter, før United kom foran, og kampen blev lukket, før den overhovedet var kommet i gang.

Efter ti minutter var Harry Maguire gået med frem og var nået til kanten af feltet, hvor han kiggede efter en medspiller. Der var ikke nogle at give bolden til, og så besluttede United-anføreren sig for at losse bolden i det lange hjørne. Flot mål af Maguire, der endelig kunne noteres for et mål i United-trøjen.

Tre minutter senere var United foran med to. Diogo Dalot fandt plads til at afslutte i højresiden af Tranmere-feltet, hvorfra han bankede bolden i det lange hjørne til 2-0, og så kunne Dalot også glæde sig over sit første United-mål.

Derfra gik der kun tre minutter mere før United igen kunne juble. Jesse Lingard driblede mod feltet i vanlig stil og sparkede bolden roligt i nettet til 3-0. Et tiltrængt mål for en meget udskældt United-mand.

Kampen faldt i tempo derefter, men i minutterne før pausen fik United bolden i nettet et par gange mere. Først var det endnu en uvant målscorer, der kom på tavlen. Phil Jones steg til vejrs efter en dødbold og pandede bolden i mål. For første gang siden 2014 var Jones kommet på tavlen.

Lige før pausen var det en lidt mere rutineret målscorer, der bragte United foran med 5-0. Martial sparkede på mål fra distancen. Forsøget ramte en forsvarsspiller og svævede i mål. Allerede ved pausen var United i overbevisende stil ved at ydmyge Tranmere, der slet ikke kunne matche United.

Efter knap en time fik United igen scoret. Indskiftede Tahith Chong blev nedlagt af Tranmere-keeperen, og dommeren pegede på pletten. Greenwood fik ansvaret for straffesparket og scorede sikkert til 6-0.

United kunne have scoret flere mål, men træværket stod i vejen for både Lingard og Tahith Chong. Det endte med 6-0, og United var klar til femte runde uden de store problemer.