Uniteds reserver bestod prøven

Sir Alex Ferguson stillede onsdag aften med en noget alternativ opstilling, da Everton kom på besøg. Silvestre, O’Shea, Fletcher og Richardson var med fra…

Sir Alex Ferguson stillede onsdag aften med en noget alternativ opstilling, da Everton kom på besøg. Silvestre, O’Shea, Fletcher og Richardson var med fra start på bekostning af Vidic, Scholes, Giggs og Saha. Det kunne virke som et modsvar på Mourinhos udtalelse om, at Uniteds bænk ikke er god nok, men Ferguson har efterfølgende udtalt, at han ville sørge for at have så mange spillere som muligt i kampform inden den vigtige dyst mod Benfica. De mange reserver kunne ikke bruges som undskyldning for ikke at vinde, da Everton også manglede flere store navne, bl.a. topscorer Andy Johnson. Phil Neville have fået rollen som anfører hos gæsterne, og det betød, at de to Neville-brødre mødtes i midtercirklen for at trække lod inden kampen.

United var de første til at komme tæt på i kampens startfase, da Ronaldo skød forbi mål. Det var dog Everton, der fik det første skud inden for rammen. Leon Osman forsøgte sig fra 30 meters afstand, men Edwin van der Sar reddede skuddet.

I det tilsvarende opgør sidste sæson scorede James McFadden Evertons enlige mål. Historien var tæt på at gentage sig, da hans skud røg tæt forbi mål. Chancen til McFadden opstod efter en fejl af Michael Carrick, og det kunne nemt have gået værre for United i den situation.

Mange fans har været kritiske over for Kieran Richardsons præstationer det seneste stykke tid, og han spillede heller ikke prangende i går. Han havde dog et enkelt nærgående forsøg i midten af første af halvleg. Phil Neville havde hånd på bolden lidt uden for Everton-feltet, og Richardson skulle tage sig af frisparket. Hans forsøg kom tæt på, men ikke tæt nok. Bolden snittede overlæggeren og gik til målspark.

Et par minutter efter var det Wayne Rooneys tur til at komme tæt på. På et svært indlæg fik han med hovedet ændret bolden retning, så den gik snært forbi den ene opstander. Et godt forsøg, som Richard Wright sandsynligvis ikke ville have reddet, hvis bolden var inde for rammen.

Ingen af de to hold spillede op til sit bedste, men det var alligevel United, der styrede kampen mest. Først fem minutter før pausefløjtet gav det bonus. Michael Carrick forsøgte sig udefra, men bolden blev blokeret og røg tilbage til Cristiano Ronaldo, der hamrede til bolden første gang. Bolden røg i mål ved den ene stolpe, og United var fortjent foran 1-0. Rooney var tæt på at bringe sit hold på 2-0 inden pausen, men Wright reddede til hjørne. United og Ferguson kunne gå tilfredse til pause.

Fem minutter inde i anden halvleg forsøgte Richardson sig igen med et frispark. Denne gang kom han dog ikke så tæt på som i første halvleg. Hans forsøg gik over mål.

Efter en times spil begik Patrice Evra et frispark på Mikel Arteta, og det kostede Evra en advarsel. Han svarede dog igen to minutter senere med scoringen til 2-0. Evra kom stormende op ad venstrekanten helt umarkeret. Rooney, der havde bolden på midten, spillede bolden til Evra, der hurtigt trak ind i feltet og skød bolden mellem keeperens ben. Det var Evras første mål i den røde trøje, og man kan kun være glad på hans vegne efter et forrygende efterår. Nu er det kun Carrick, der mangler at få nettet til at blafre. Lad os håbe, at det snart sker.

Fem minutter før tid var Everton tæt på at få håb om point efter et hjørnespark. Joseph Yobo fik hoved på bolden, men den røg lidt over mål. I stedet lukkede United definitivt kampen i den anden ende. Evra, der befandt sig i venstre side, afleverede bolden til en fuldstændig umarkeret John O’Shea, der kunne prikke bolden op i målhjørnet. Dårligt forsvarsspil af Everton, der havde opgivet alt håb.

Kampen slutter: Manchester United 3-0 Everton

Med sejren beholder United selvfølgelig førstepladsen i ligaen. Chelsea slog Bolton med 0-1 på Reebok Stadium, så der er stadig 3 point forskel på de to mesterskabskandidater.

Holdopstillinger
van der Sar
G.Neville – Ferdinand – Silvestre – Evra
Fletcher – Carrick – O’Shea – Richardson
Ronaldo – Rooney

McFadden – Beattie
Osman – Carsley – P.Neville – Arteta
Nuno Valente – Lescott – Stubbs – Yobo
Wright

Mål
39’ Cristiano Ronaldo 1-0
63’ Patrice Evra 2-0
89’ John O’Shea 3-0

Advarsler
61’ Patrice Evra

Udskiftninger
68’ Ud: Cristiano Ronaldo – Ind: Gabriel Heinze
73’ Ud: Michael Carrick – Ind: Wes Brown
76’ Ud: Leon Osman – Ind: James Vaughan

Forrige artikel

Bossen lykkelig for sejren

Næste artikel

Fergie: Ingen problemer med Giggs

ANNONCE