Voldtægtanklage mod Cristiano Ronaldo frafalder

Den tidligere Manchester United-stjerne slipper for tiltale i sagen fra Las Vegas, hvor Kathryn Mayorga har anklaget ham for en voldtægt begået i 2009. Der er ikke beviser nok, lyder det fra anklagemyndigheden.

Cristiano Ronaldo kan ånde lettet op. Anklagemyndigheden i Las Vegas, Clark County District Attorney, har i en pressemeddelelse mandag aften bekræftet, at det ikke kan bevises, at den portugisiske fodboldspiller voldtog en kvinde på et hotelværelse for 10 år siden. 

Det skriver blandt andre amerikanske CNN. 

LÆS OGSÅ: OT.DK ANBEFALER: FORSTÅ ANKLAGERNE MOD RONALDO 

Politiet genåbnede efterforskningen af en voldtægssag mod Cristiano Ronaldo sidste år. Angiveligt skulle han have voldtaget en kvinde på et hotelværelse i Las Vegas den 12. juni 2009 – cirka to uger efter at Ronaldo havde spillet Champions League-finale for Manchester United mod FC Barcelona.

Kvinden, som hedder Kathryn Mayorga, blev efter eget udsagn betalt af Ronaldos advokater for at forblive tavs og underskrev dengang en kontrakt. En kontrakt, som hun så brød et lille årti senere, fordi at hun ikke følte, at retfærdighedens ske fyldest. Hun stod frem i det anerkendte tyske medie Der Spiegel, der bevæbnet med hundredevis af dokumenter bestående af lækkede e-mails, medicinal- og politireporter følte sig overbeviste om, at Ronaldo var skyldig. 

Manglende beviser 

I en skrivelse forklarer anklagemyndigheden sagens forløb.

Heri oplyses det blandt andet, at kvinden ringede til politiet 13. juni 2009 og fortalte, at hun havde været udsat for en voldtægt.

Hun ville ikke identificere eller fortælle, hvem gerningsmanden var, eller hvor det var foregået, selv om hun vidste det, oplyser anklagemyndigheden i Las Vegas.

Den amerikanske kvinde har tidligere forklaret, at hun var inde på Las Vegas-natklubben Rain 12. juni 2009 sammen med en veninde, hvor de mødte Ronaldo og siden blev inviteret op i hans penthousesuite på et hotel i Las Vegas.

Kathryn Mayorga, der var 24 år på det tidspunkt, hævdede, at Ronaldo voldtog hende, efter at hun havde afvist ham.

Det svækker ifølge anklagemyndigheden sagen, at politiet ikke var i stand til at indsamle vitale beviser på stedet i 2009, fordi Mayorga valgte at holde det for sig selv.

Det betød også, at politiet ikke var i stand til at få fat i videomateriale, som kunne vise de to personer sammen den aften eller nat.

Anklagemyndigheden oplyser, at de to parter indgik et forlig i 2010, og at politiet ikke hørte noget i over otte år.

28. august 2018 kontaktede Mayorga igen politiet i Las Vegas og bad om at få genåbnet sagen. Denne gang navngav hun Ronaldo, oplyser anklagemyndigheden.

8. juli i år blev der indleveret en anmodning om at retsforfølge Ronaldo, og alle informationer på det pågældende tidspunkt blev gransket.

Anklagemyndigheden har ikke fundet uomtvistelige beviser for voldtægt, og derfor bliver der ikke rejst en anklage.

Ingen af parternes advokater har mandag aften ytret sig om sagen.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv en del af OldTrafford.dk – Vi søger lige nu flere hænder på sitet

Klik her og læser om at blive en del af det frivillige crew bag hjemmesiden.

Forrige artikel

Bruno Fernandes: Jeg vil til England

Næste artikel

Brendan Rogers om Maguire-rygte: Vi er rolige

ANNONCE