Zlatan sikrede United sejren mod Soton

To scoringer af den svenske angriber sikrede United sejren fredag aften mod Southampton.

Der var for alvor lagt op til en festlig start på weekenden, da United i dag tog i mod Southampton hjemme på Old Trafford i 2.spillerunde i Premier League. Som noget nyt, kan vi i denne sæson se frem til fredagskampe, og hvilken herlig måde at starte weekenden på, end med United på hjemmebane.

Første hjemmekamp i sæsonen, comeback til Pogba, første turneringskamp på Old Trafford for Zlatan og Mourinhos første hjemmekamp. Der var nok at tage fat på, og stemningen var da også bedre end længe set.

Gæsterne fra Southampton havde danske Pierre-Emile Højbjerg med fra start, men har nærmest som altid ellers skiftet heftigt ud i truppen i løbet af sommerpausen. Dog havde gæsterne anfører Jose Fonte tilbage i startopstillingen, på trods af portugiseren rygtes væk fra sydkysten.

United havde blot en enkelt ændring på holdet fra premieren i Bournemouth. Paul Pogba gik ind på den centrale midtbane, hvor Marouane Fellaini var hans makker. Altså en midtbane med masser af fysik og power, noget United i flere år har savnet.

Pogba fik en fantastisk velkomst af publikum på Old Trafford, men franskmanden skulle lige finde sig selv i starten af kampen. Flere gange forsøgte han det svære, og det lykkedes ikke hver gang for rekordinkøbet. Men der var flere fine momenter og tegn på noget stort, og efterhånden som kampen skred frem, satte Pogba sig mere og mere på midtbanen.

Og meget kan siges om hans makker på midtbanen, men Fellaini virker til at have fundet formen på helt rette tidspunkt. Den lange belgier spillede endnu engang en flot kamp, og virker som en spiller der i den grad har nydt godt af Jose Mourinhos træneregenskaber.

Southampton startede frisk og gik til kampen med stor tro på egne evner. Faktisk var gæsterne i teten i store dele af første halvleg, hvor United lod sig presse for langt tilbage på banen, og slet ikke fik lagt pres på boldholderen.

Men så er det jo godt Mourinho i sommerpausen fik hentet svenske Zlatan Ibrahimovic til United. Den store angriber viste sig frem, da Rooney uhindret fik lov at slå et indlæg, som Zlatan steg til vejrs og headede i nettet, uden chance for Fraser Forster i målet.

Gæsterne startede også bedst efter pausen, og havde faktisk kuglen i nettet, men Tadic blev vinket offside. Og kort efter fordoblede United så føringen, da evigt angrebsivrige Luke Shaw blev nedlagt i feltet. Zlatan Ibrahimovic var sikker fra pletten, og bragte United på 2-0.

Herefter var United mere eller mindre i kontrol med kampen. Dog fortsat med gæsterne fremme og snuse omkring David de Geas mål ved flere lejligheder, og generelt skal Soton have ros for kampen igennem at spille nydelig fodbold og forsøge at komme frem og true United.

Hjemmeholdet havde dog også chancerne for at øge føringen, og specielt Anthony Martial burde nok have sat sit navn på scoringstavlen i dag. Men 2-0 var nok og blev altså slutfacit på Old Trafford.

Dermed fik United revanche for de seneste tre hjemmekampe mod Southampton, der blot har givet United et enkelt point. Spillet var ikke altid prangende, men der er tegn på fremgang og positive vinde blæser over Uniteds spil, og så er der tydeligvis mere selvtillid blandt spillerne. 

United topper fortsat Premier League, og skal nu holde den gode sæsonstart kørende næste uge, når det gælder en tur til oprykkerne fra Hull.

Bestil den nye Manchester United-trøje her

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

Forrige artikel

Pogba starter inde mod Southampton

Næste artikel

Zlatan: Vi bliver bedre og bedre

ANNONCE