Billetter til Manchester Uniteds kampe på Old Trafford

Manchester United billetter ©Getty

Hvert år rejser tusindvis af danskere til Manchester for at se "de røde djævle" spille på Old Trafford. Mange vælger at ty til pakkerejser, hvor kampbillet og hotel er inkluderet, mens andre – specielt folk der har prøvet det før – vælger selv at arrangere turen. 

Læs også: Guide til billetter på udebane

Men hvordan skaffer man billet på egen hånd til en Manchester United-kamp på Old Trafford?

Selvom Old Trafford er Englands største klubstadion med over 75.000 siddepladser, så kan det være svært at skaffe billet på egen hånd, og det kræver formentlig, at man vil gå på kompromis med egne forventninger til en storkamp.

Der er fire måder:
1) Gennem Travel2Football
2) Gennem Manchester United
3) Gennem supporterklubben 
4) Gennem uofficielle kilder som billetbureauer

1) Køb billet hos Travel2Football

Det danske rejsebureau Travel2Football er 100% godkendt sælger af Manchester United-kampbilletter. Herigennem kan du købe løse kampbilletter og opnå 100 procent sikkerhed for både ægthed og levering. Faktisk modtager du kampbilletterne med posten allerede inden din afrejse, så du ikke risikerer at møde op på dit hotel uden kampbilletten i hånden.

Billetterne gennem Travel2Football er alle af lounge-karakter, således at der inklusiv kampbilletten også gives adgang til eksklusive lounge/bar faciliteter, inkluderer kampprogram og så er der endda også mulighed for at opgradere til den helt store pakke, som inkluderer champagne, fri bar og 4 retters menu før eller efter kampen.

Deres billetter er enten til de nye quadrants-udvidelser eller midt på langsiden på Sir Alex Ferguson Stand. Kort sagt, nogle af de bedste pladser på stadion.

Se deres billetter her

Hvornår skal du benytte denne måde?

Casper Heiselberg: - Hvis du vil være 100% sikker på både ægthed og levering, og samtidig vil betale lidt ekstra for den ultimative tur på Old Trafford, så er det her klart at foretrække. Vær opmærksom på at Travel2Football er autoriseret sælger gennem Manchester United, hvilket betyder at der ingen usikkerhed er her. 

Lyder det besværligt? Læs om vores pakkerejser, hvor billetter og hotel er inklusiv.

2) Køb billet direkte hos Manchester United

Først og fremmest kræver det medlemskab af Manchester United, som giver adgang til at søge/købe billet online på manutd.com.

Eftersom der kun er mellem 10 og 15.000 billetter til rådighed for One United-medlemmer til hver kamp, så sætter det begrænsninger for, hvor mange der får billetter. Det er derfor almindeligt at man som OneUnited-medlem må søge om billetter (èn billet per medlem). Det kommer nok heller ikke som nogen overraskelse at kampe mod ærkerivaler og titelkonkurrenter er utrolig svære at skaffe pladser til.

Til mindre kampe, særligt midtuge-kampe, er lettere og ofte bliver de hen mod kampdagen sat til direkte salg (general sale), hvilket gør det muligt for selv ikke-medlemmer at købe billet til kampen.

Fordele: Man vil få den allerbilligste pris og du har en sikkerhed for ægtheden af billetten. Så snart du har fået den tildelt, så er du sikker på at du kan komme til at se kampen. Nogle gange kan du også vælge, hvor du vil sidde på stadion.

Ulemper: Hvis du vil se en storkamp, så er det svært at få billet, men forsøget værd. Ved de fleste kampe skal man ansøge om billet, hvilket gør at det er svært at planlægge rejsen lang tid i forvejen.

Hvornår skal du benytte denne måde?

Casper Heiselberg: - Det er svært at få billet og du får sent svar, men hvis du vil se en kamp mod et mindre hold eller en hjemmekamp i gruppespillet i fx Champions League, så sats på denne metode. Kan i så fald anbefales.

3) Køb billet gennem supporterklubben

Den skandinaviske supporterklub råder over en del sæsonkort til Old Trafford. Disse kan man som medlem af supporterklubben ansøge om. Ansøgningen sker 2 måneder før kampen og kræver selvsagt medlemskab af supporterklubben. Det kan dog anbefales at man også er medlem af OneUnited, hvilket i visse tilfælde kan give fordel i ansøgningsprocessen.

Medlemstallet i juli 2018 vidner om over 42.000 medlemmer af den skandinaviske supporterklub, og ligesom ved forgående metode direkte gennem Manchester United, så er det selvsagt svært at få billet til de populære kampe mod Liverpool, City, Arsenal, Chelsea, Newcastle og lignende.

Mange fans i Skandinavien rejser måske kun til én eller to kampe per sæson og vælger derfor disse kampe som mål. Derfor er chancen også mindre til disse kampe.

Hvis man vil over og se en Champions League-hjemmekamp, specielt i gruppespillet, eller en midtuge kamp i enten ligaen, FA Cup eller Liga Cup, så er chancerne langt bedre. Det siger sig selv, at mange ikke kan rejse i midtugen på grund af arbejde, skole eller lignende forpligtelser. Dette betyder at supporterklubben ofte brænder inde med billetter til disse kampe, og man kan til disse kampe være heldig at kunne købe til venner og familie også.

Netop den meget vekslende efterspørgsmål på billetterne gør, at supporterklubben tager en fast pris for deres løse billetter, hvilket per sommeren 2018 er 700 norske kroner uanset modstander.

Billetten modtager du enten per post eller kræver afhentninger på et centraltplaceret hotel i Manchester, hvor supporterklubbens skandinaviske repræsentanter udleverer. Hvis du får uddelt sæsonkort kræver det efterfølgende aflevering af dette umiddelbart efter kampen ved en pub ved stadion.

Fordele: Du er sikker på ægtheden af billetten og leveringen.

Ulempe: Du kan ikke selv bestemme siddepladsen på stadion. Du kan risikere at betale 700 kroner for en billet til 30 pund. Kræver afhentning i Manchester og efterfølgende aflevering ved stadion.

4) Køb gennem uofficielle kilder som fx billetbureauer eller sortbørshajer udenfor stadion

Mange tyer til billetbureauer, sortbørshajer og lignende. Ofte uden de måske selv er opmærksomme på det.

En enkelt søgning efter billetter til Manchester United kampe på Google viser, hvor stort et marked der findes, og hvor mange virksomheder der lokker med billetter. Pas på med at bruge dem. Dette gælder også velkendte virksomheder som viagogo, ticketmaster og arte udland.

De ejer ofte ikke selv billetterne og fungerer som enhver anden sortbørshaj der står udenfor Old Trafford.

Her på OldTrafford.dk har vi gennem årene hørt om mange uheldige oplevelser fra fans, som har betalt en overpris (ofte over 1.000 kroner), men hvor billetten ikke stemte overens med aftalte, eller hvor billetten aldrig dukkede op.

Vær derfor varsom ved at bruge disse virksomheder og lad dig ikke narre af smarte ord som ”ticketshop” eller andre fancy ord. De eneste ”rigtige” steder at købe billet er gennem Manchester United eller supporterklubben.

Deres ulovlige praksis kan forklares således:

Kunden bestiller en billet til United – Liverpool og betaler. Virksomheden retter herefter henvendelse til en agent (sortbørshaj), som ”går ud på markedet og leder efter billetten”. Hvis billetten ikke kan fås til den aftalte pris, så vil varen altså mangle og så kan man være uheldig at have bestilt den hos en skruppelløs virksomhed, som nægter at tro på ens historie ”om at billetten aldrig dukkede op som aftalt”.

Det skal dog siges, at der også hører succeshistorier til denne metode, og at det langt fra er allt i branchen som er brodne kar.

Fordele: Du skal ikke ansøge om billet.

Ulemper: Du betaler overpris. Du er langt fra sikker på at få billetten og dens ægthed.

Hvornår skal du benytte denne metode: Hvis du har tillid til sælgeren og villig til at betale overpris (sortbørs), så står det frit for dig. Forvent ingen medlidenhed her på sitet dog.

OldTrafford.dk anbefaler ikke!