Gravsteder med store United-legender

Hvis man har tid og lyst, er der masser af muligheder for at tage rundt og se, hvor nogle af tidens største United-stjerner ligger begravet. Flere ligger centralt i og omkring Manchester – men skal man se Duncan Edwards og George Best, kræver det afstikkere til henholdsvis Wolverhampton og Nordirland. 

Her er et kort overblik over nogle af de mere kendte gravpladser og spillere.

Duncan Edwards:

En af tidernes største spillere der grundet ulykken i München aldrig fik lov at folde sit enorme talent fuldt ud. Alle taler om, at han havde alt som spiller og var helt unik på fodboldbanen. En fantastisk spiller. Edwards ligger begravet på Dudley Cemetery, der ligger nede tæt ved Wolverhampton. På hans gravsten står der, ”A day of memory, sad to recall, without farewell, he left us all”. Hans gravsted bliver stadig ofte besøgt af United-fans, der lægger blomster ved hans grav.

Adresse: Stourbridge Rd, Dudley DY1 2DA, Storbritannien.

Sir Matt Busby:

På Southern Cemetery i Manchester finder man Sir Matt Busbys gravsted. Den legendariske manager og moderne Manchester Uniteds fader. Manden, der styrtede i jorden med sine spillere i München-ulykken i 1958, kæmpede sig ud af koma, genrejste et hold af asken fra tragedien og vandt Uniteds første titel i Europa ti år senere. Sir Matt Busbys gravsted bør nærmest være pilgrimsmål for enhver United-fan. 

Adresse: 212 Barlow Moor Rd, Manchester M21 7GL, Storbritannien

Billy Meredith:

På samme kirkegård som Sir Matt Busby, finder man også en af Uniteds første store stjerner. Kantspilleren Meredith optrådte for både United og City, men havde sin storhedstid i United fra 1906 – 1921, hvor det blev til over 300 kampe for United.

​Adresse: 212 Barlow Moor Rd, Manchester M21 7GL, Storbritannien

George Best:

Hvis man er i Nordirland, eller har overskud til at tage en smuttur fra Manchester til Nordirland, kan man tage forbi Roselawn Cemetery og besøge George Bests gravplads i Belfast. Best, der var den første rigtige superstjerne i fodbolden, står stadig som en af tidens bedste kantspillere. Han døde i 2005 og har siden da fået lufthavnen i Belfast opkaldt efter sig.

Adresse: 127 Ballygowan Rd, Crossnacreevy, Belfast BT5 7TZ, Storbritannien

ANNONCE