Transport i Manchester

Det er nemt og enkelt at komme rundt i Manchester, dels takket via Metro Link, der er byens svar på sporvognen eller metroen, dels takket være de mange busser og taxaer.

LÆS OGSÅ: Transport til og fra Manchester Airport

Metro Link:

Da Manchester skulle finde måder at forbedre den kollektive transport, blev det besluttet at en underjordisk metro var for dyr, så det blev en model a la sporvognen. Det fungerer super godt og nemt.

Der er pt syv ruter:
Airport Line
Altrincham Line
Bury Line
Eccles Line
East Manchester Line
South Manchester Line
Oldham & Rochdale Line.

Billetterne er ganske vist steget indenfor de senere år, men det er stadig relativ billigt at køre med metroen. Husk at købe billet, ellers vanker der en stor bøde. Prisen er pt på lidt over tre pund for en returbillet, mens en dagsbillet kan købes for fem pund.

Der er ingen fast køreplan, så det er bare om at vente ved stationerne. Togene kommer regelmæssigt, og man skal sjældent vente ret lang tid.

Til Old Trafford:

Der er fire MetroLink stop ganske tæt på Old Trafford. Man kan stå af ved Trafford Bar, Salford Quays, Exchange Quay eller Old Trafford. Der er cirka 10-15 minutters gang fra disse stop til stadion. Står man af ved Old Trafford, går man forbi Old Trafford Cricket Stadium og den lige vej op forbi de mange souvenirsælgere og madvogne, før man når stadion.

Hvis man ikke ønsker at køre med de fyldte sporvogne, så er det muligt at tage bussen fra Piccadilly Station til Warwick Road, ved Old Trafford. Flere forskellige ruter kører ud forbi stadion, blandt andet busnummer 250 & X50.

Tog:

Det nemmeste ved ankomst i Manchester er, at tage toget direkte fra lufthavnen til Piccadilly eller Victoria Station. Der kører dog også lokale tog, der så stopper en lang række steder undervejs. Husk, at der er flere operatører i England, og ikke bare en som i Danmark.

Bus:

Ved Chorton Street, ved Portland Street, er der en større busstation. Her kører National Express ud i landet, og det er ligeledes her at alle busser til Uniteds udekampe kører fra.

ANNONCE