Bag om Alan Smith

Alan Smith blev født i Rothwell den 28 Oktober 1980. Der voksede Smith op, sammen med sine forældre Lynne og Paul og hans storebror Gavin. Smith har altid…

Alan Smith blev født i Rothwell den 28 Oktober 1980. Der voksede Smith op, sammen med sine forældre Lynne og Paul og hans storebror Gavin. Smith har altid været interesseret i fodbold, men som barn var det BMX og motorcykel kørsel der interesserede ham. Inden for BMX havde Alan Smith også talent. Han blev Engelsk mester i BMX som 8-årig. Fodbold var endnu ikke blevet en del af Alan Smiths liv.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Som 9-årig begyndte Alan Smith at spille fodbold i den lokale klub, Oulton Owls. Han spillede et par kampe, og fandt ud af at han egentlig ikke havde lyst, så han stoppede og fortalte sine forældre at han aldrig ville spille fodbold igen. Men da broderen Gavin fortsatte med fodbold blev det aldrig helt uvant for Alan. Han tog med til træning med Gavin og det endte med at Alan Smith begyndte at spille fodbold igen. Smith spillede med spillere, der var ældre end ham selv, men det generede ham ikke. Alan og hans hold havde stor succes, og hele holdet blev inviteret til prøvetræning i Leeds United. Alan startede som 10-årig på “Leeds” Centre of Excellence”.

I 1998 fik Smith hans første professionelle kontrakt. Lige inden Smiths debut var han på vej til Israel med U/18 landsholdet. Desværre blev turen aflyst, da det ikke var forsvarligt at tage derned. Smith returnede til Leeds, og blev dybt chokeret, da David O”Leary kaldte ham ind og gav ham den glædelige nyhed, at han altså var i førsteholdstruppen til kampen mod Liverpool.
Alan blev meget glad, men troede nu mest af alt, bare det var for at få noget indsigt i førsteholdstruppen.
Det var det ikke. 13. november 1998, Liverpool – Leeds. Alan Smiths debutkamp på førsteholdet. 18-årige Alan Smith bliver med rystende ben skiftet ind i 2.halvleg. En berøring skal Smith bruge.
Han scorer simpelthen på hans første berøring i hans første kamp. Leeds vinder 3-1 og Alans karriere er for alvor skudt igang. Alan Smith betegnede det selv som en drømmestart – “A dream start if ever there was one”.

Hans tid i Leeds fortsatte altså i små 4 år indtil han blev købt af Manchester United.
Leeds United rykkede i 2003/04 sæsonen ned i 1. division og selvfølgelig var det ikke ligaen for den 23-årige spiller, som nu måtte forlade sin yndlingsklub til fordel for en anden, men hvem?

Det store dilemma

Leeds-fansene vidste godt, at klubben ville blive for lille til den ambitiøse spiller, men at han så valgte Manchester United var bestemt ikke godt.
Rivaliseringen mellem Leeds United og Manchester United er enorm stor, så derfor var det uden tvivl den som ville komme i vejen for det skifte.
Men efter at have set sin tidligere holdkammerat, Rio Ferdinand, tage skiftet to år tidligere, så valgte Alan Smith Manchester United, selvom muligheden for at skifte til bl.a. Newcastle United også var tilstede.
Som kompensation for den store skuffelse han havde forårsaget i Leeds gik han med til at betale 1 million pund til den økonomisk truede klub.

Efter skiftet valgte Leeds´ fanklub desuden at trække en hæderspris tilbage. Få uger tidligere havde de – med et enormt flertal – ellers valgt Alan Smith som årets spiller i klubben, men efter skiftet til ærkerivalerne trak de denne tilbage.

Nu er Smith Manchester United spiller. Han skal udnytte sine kvaliteter i United, og samtidig skal han ligge en dæmper på temperamentet. Alan ved hvad han skal, når han bliver smidt i front. Han har et godt øje for mål, og er ikke bleg for at gå i den ene nærkamp efter den anden. Han tænker kun på en ting – at erobre bolden, og derefter få bolden skovlet i nettet. Alle Smiths forcer skal gå op i en højere enhed, hvis han forventer at være blandt de 11 startende – og gør de det, så kan vi forvente os en rigtig god angriber på Old Trafford i den nye sæson!

Alan Smith
Født: 28. Oktober 1980 i Rothwell.
Position: Angriber
Højde: 175 cm
Vægt: 70 kg
Tidligere klub som professionel: Leeds United

Alan Smith har endnu ikke fået tildelt noget nummer.

Denne artikel er skrevet af Martin Frederiksen, som bl.a. også skriver artikler på FmFreaks.dk.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Ruud scorede i utroligt drama

Næste artikel

Ruud vil gerne have Rooney

ANNONCE