Nedtakt: Tre observationer i sæsonåbneren

Onanas debut, motorvejen og dilemmaet på venstrefløjen er overskrifterne på tre observationer fra kampen mandag aften.

Manchester United åbnede mandag aften Premier League-sæsonen med en snæver sejr over Wolverhampton.

Her er tre ting denne skribent observerede fra kampen.

1. Onanas fødder.

Andrè Onana fik sin debut som sidste skanse for Manchester United og inden kampen var både eksperter og fans spændte på at se, hvordan han passede ind i Premier League med sin meget lidt konservative spillestil. I 97 minutter viste han sig rigtig flot frem med både vigtige indgreb, stærke fodparader og ikke midst sit spil med bolden i både det korte og lange spil. Sidstnævnte kommer uden tvivl til at give Manchester United en fleksibilitet i opspillet i sæsonen, da man kan agere aktivt i forhold til modstanderholdenes presspil. Værd at bemærke er også , at han spillede med stor respekt for ligaen og tog meget få chancer i sit spil – lige med undtagelse, da han kastede sig ind i en Wolves-spiller og var tæt på at begå straffespark i sin debut. Men alt i alt en mere end godkendt debut, der lover godt.

2. Motorvejen

En af de største panderynker fra gårsdagens kamp var, at gæsterne havde utrolig nemt ved at spille sig op igennem midten af banen. Flere gange drev særligt Matheus Cunha rimelig uforstyrret bolden op igennem midten og med lidt mere skarphed, havde det medført en scoring fra Wolves. For denne skribent at se, skyldes det, at Bruno Fernandes og Mason Mount positioner som 8’erere i det offensive spil, gjorde holdet meget sårbare ved omstillinger – særligt når man spiller med to backs, der skal være langt fremme. For det efterlader de to centrale forsvarsspillere og den enlige 6’er, Casemiro, alene med Wolves’ hurtige omstillinger. Her var gæsterne smarte med deres kanter, der trak Manchester Uniteds centrale forsvarsspillere væk fra den centrale del af banen og ud mod siderne. Det efterlod en motorvej til Wolves  og panderynker hos Manchester United, der skal have løst dette problem inden, man møder stærkere modstandere.

3. Venstrefløjens dilemma

Marcus Rashford spillede spidsangriber mod Wolves og her havde han det svært, da Wolves stod lavt og ikke efterlod meget plads at løbe i for angriberen. Men de få gange han fandt rum i venstresiden, blev han farlig. Kampen bekræftede både, hvorfor man har købt en 9’er i Rasmus Højlund, men også, at der ikke er nogen tvivl om, at Rashford er bedst på venstrekanten.
Derimod var det Alejandro Garnacho, der startede til venstre. I sæsonoptakten har den unge argentiner vist lovende takter, men der var ikke meget der lykkedes for ham. Til gengæld var der en del mere der lykkedes for Jadon Sancho, da han erstattede Garnacho på venstresiden og det må efterlade Erik ten Hag med et dilemma om, hvem, der skal starte på venstrefløjen mod Spurs i næste weekend: Rashford, Garnacho eller Sancho?

 

Kom gerne med dine observationer fra kampen herunder i kommentarfeltet. 

1 kommentar
 1. Spot on Jesper…

  ETH forsøgte at vende trekanten på hovedet og dermed på papiret få det bedste ud af Mounts kvaliteter.

  Som jeg så det var der udover dine pointer også problemer med Casemiros forfatning, han er ikke i form og det blev udstillet.

  Derudover over mener jeg at ETH reagere for sent på udfordringen med den “motorvej” som flere gange bragte os i ubalance centralt, vi er heldige med at Wolves ikke score på bare af de muligheder der opstod centralt.

  Som du nævner er det åbenlyst for selv “sofa-trænere” som jeg selv at både Bruno og Mount ikke fik plads nok bag udeholdets to første kæder…det skulle ETH have reageret på hurtigere og trukket Mount tilbage på linje med Casemiro, det problem blev først adresseret ved indskiftnkngen af Eriksen.

  Når det er sagt skal O’Neill have ros for sin taktik, 4 4 2 i stramme og tætte kæder med to-tre træningspas er flittigt klaret, Wolves spillede med positivitet og havde fortjent bedre, men det handler om at score mål ig da United fik sat 2-3 vellykkede pasninger sammen kunne Varane nemt sætte panden på Bissakkas sukkerball…mere af det tak, floskle ja, men førstegangs pasninger virker altid, især når de sidder i skabet.

  Det skal nok bliver bedre, for det kan dårligt blive værre rent spillemæssigt, og når engang Højlund træder ind på 9er positionen og Rashy rykkes ud på venstre kanten vil brikkerne falde på plads, forøvrigt bør Sancho starte inde istedet for Antony på højrekanten, der kommer simpelthen for lidt kvalitet fra både Antony og Garnacho…de kan komme ind når tætheden melder sig hos modstanderen.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Wolves-manager om Onana: Det lignede nærmest, at han rev hovedet af vores angriber

Næste artikel

The Guardian: Maguires skifte til West Ham er faldet til jorden

ANNONCE