Optakt: Gammel kending kommer til Old Trafford

De røde djævle skal i gang igen efter en slutrunde, som har været hård for mange Manchester United-spillere. Første mulighed for at gøre det bliver mod Vincent Kompanys Burnley, når de i aften klokken 21 besøger Old Trafford.

Hvis ikke man bevidst har fortrængt det, vil de fleste Manchester United-fans nok huske tilbage på sæsonen 11-12, som året hvor vi tabte mesterskabet, ikke bare i sidste spillerunde, men i sidste minut. Dette havde dog slet ikke været muligt, hvis ikke en irriterende dygtig belgier havde oversprunget Chris Smalling og stanget bolden i nettet til slutresultatet 1-0 blot en måned tidligere i en altafgørende kamp mellem lokalrivalerne i Manchester.

Nu kommer selvsamme belgier og tidligere City-kaptajn, Vincent Kompany, tilbage til Old Trafford, denne gang som træner. Her skal han forsøge at få sit Burnley-mandskab videre i EFL-cuppen efter at have slået Shrewsbury og Crawley ud i turneringens to første runder. For de røde djævle er det kun anden runde, efter man slog Aston Villa med 4-2 i den indledende runde for Premier League-holdene.

EFL-cuppen er en af Manchester United fire muligheder for et trofæ i denne sæson, og det vil være vigtigt for Erik Ten Hag at have et trofæ på hånden, uanset størrelse, hvis Champions League-kvalificeringen skulle glippe. Vi går ind til kampen med fem sejre i de seneste seks kampe, og selvom liganederlaget til Aston Villa gjorde ondt, er det altså et formstærkt Manchester United-hold på papiret.

Burnley tager sig også godt ud i Championship, hvor de ligger på førstepladsen med tre point ned til Sheffield United, og de ligner derved et hold, som skal spille Premier League igen næste år. De er tilmed ikke påvirket den netop overståede VM-slutrunde, som man må sige Manchester United i den grad er. Det bliver derfor spændende at se, om det er til at spotte på banen.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles onsdag klokken 21 op Old Trafford.

Dommer:

Graham Scott

Skader og karantæner:

På grund af VM er der mange spørgsmåltegn i djævlenes trup.

Diogo Dalot blev taget tidligt ud i Portugals nederlag til Marokko, og er derfor stadig tvivlsom. Raphael Varane kollapsede i udmattelse i VM-finalens overtid, men det berettes, at der ikke er tale om en skade. Flere engelske aviser har dog også allerede skrevet, at både Varane og Lisandro Martinez ikke vil være i spil til hverken Burnley- eller Nottingham-kampen.

Udover det er det selvfølgelig svært at sige, hvor meget VM-deltagerne vil blive sparet. Spillere som Marcus Rashford, Bruno Fernandes og Antony er tilbage til at træne normalt sammen med truppen, men man kunne godt forestille sig, der var noget træthed at spore her og der.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Malacia – Lindelöf – Maguire –  Shaw

Fred – McTominay

Rashford – Eriksen – Garnacho

Martial

Burnley

Muric

Roberts – Harwood-Bellis – Beyer – Maatsen

Cullen – Cork

Benson – Brownhill – Gudmunsson

Rodriguez

Hold øje med:

Josh Brownhill har haft et fantastisk efterår og er en stor del af årsagen til, at Burnley ligger, hvor de ligger. Midtbanespilleren har vundet Kampens Spiller-prisen fem gange for Kompanys mandskab, og har lavet fem mål og fem assists i ligaen.

Skribentens bud på kampens resultat: 

Jeg tror, vi vinder kampen med 2-1. Det bliver formegentlig til at se, at Manchester United lige skal komme sig over VM-slutrunden, men det burde være en kamp, vi er i stand til at vinde. Garnacho kommer på tavlen.

TV:

Kampen vises på TV3 Max og Viaplay.

Forrige artikel

21. december: Vores bedste udebanetrøje?

Næste artikel

Startopstilling: Dubravka på mål og Casemiro i forsvaret

ANNONCE