OT.dk’s Transferevaluering: Tyrell Malacia

Da United i sommer udlånte Alex Telles til Sevilla, skulle der findes en afløser som backup til Luke Shaw. Valget faldt på Tyrell Malacia. Læs her, hvordan vi vurderer Malacias første halve år i United.

Der er nu mindre end en måned til, at januar-transfervinduet åbner for Premier League-klubber. Derfor har vi hos OldTrafford.dk lavet en transferevaluering af alle de spillere, som kom til i sommer. Vi vurderer, hvordan de nye spillere har præsteret det første halve år i klubben.

Spilleren vi kigger på denne gang, er hollandske Tyrell Malacia, som blev hentet i Feyenoord, hvor han har spillet hele sin karriere.

 

Spiller: Tyrell Malacia

Pris: 15 millioner euro

Kom fra: Feyenoord

Manchester United valgte i sommer at leje Alex Telles ud til Sevilla, efter at brasilianeren havde spillet to sæsoner for United. Derfor skulle klubben nu finde en ny backup til Luke Shaw på venstrebacken. Valget faldt på hollandske Tyrell Malacia fra Feyenoord. Den 23-årige venstreback har spillet hele sin karriere i Feyenoord, hvor det er blevet til 136 kampe. Efter henvendelser fra flere klubber, vandt United slaget om den unge back, som har skrevet kontrakt med klubben frem til 2026.

Det sidste halve år har Malacia spillet ni Premier League kampe for United. Her er det blevet til fem sejre og fire nederlag.

Hans debut kom, da han i det 90’ minut blev skiftet ind i stedet for Luke Shaw i Uniteds sæsonpremiere-nederlag mod Brighton. Han blev ligeledes skiftet ind i starten af anden halvleg, da United ugen efter tabte 4-0 til Brentford. Trods nederlaget, fik Malacia en plads fra start i 2-1 sejren over Liverpool, hvor han blev hyldet for sit defensive spil efter at have holdt Mo Salah fra mål gennem størstedelen af opgøret.

Herefter lignede Malacia det klare førstevalg på venstrebacken. United vandt de tre efterfølgende kampe i Premier League, alle med Malacia fra start, inklusiv 3-1 sejren over Arsenal. Den flotte stime kom dog til ende, da United tabte 6-3 til Manchester City. Dette blev også enden på Malacia som førstevalg. Luke Shaw genvandt sin plads i startopstillingen, mens nederlaget til City blev den sidste Premier League-start for Malacia på venstrebacken. Han har dog spillet fra start i alle Europa League-kampe, samt Uniteds først runde i Carabao Cuppen.

Trods den flotte start, må det siges, at Malacia mest af alt ligner en ny backup til Luke Shaw, fremfor en starter. Det må især siges at være i det offensive spil, at den unge venstrebacks udfordringer ligger. I denne sæson har Malacia haft 24 afleveringer pr. kamp, hvilket er betydeligt mindre end konkurrenten Luke Shaw, som har 54 afleveringer pr. kamp, i sine 10 optrædener. Hertil slår englænderen også markant flere indlæg fra backen, hvor det er blevet til 27 indlæg i denne sæson, sammenlignet med Malacias 5.

Det lykkes alligevel den hollandske back at slutte det første halvår godt af, da han i den seneste Premier League-kamp vikarierede for Diogo Dalot på højrebacken, da United slog Fulham 2-1. Dette medførte også roser fra Erik ten Hag, som udtalte, at Malacia har fundet en god balance i forhold til både at kunne spille til venstre og til højre.

 

Vurdering: 5/10

Vurderingen er en blanding af de gode takter Malacia viste i starten af sæsonen, samt de manglende offensive evner. Selvom Shaw ligner det klare førstevalg på nuværende tidspunkt, er Malacia stadig en ung spiller, som har gode muligheder for at udvikle sig under Ten Hag. Vi kan derfor godt regne med at se mere fra ham. Men på nuværende tidspunkt bliver det nok hovedsageligt som indskifter og andetvalg.

Forrige artikel

17. december: Carrick løfter arven

Næste artikel

Journalist: De Gea kan være væk til sommer

ANNONCE