17. december: Carrick løfter arven

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

I dag er vi tilbage i sæsonen 06/07, der var den første sæson med AIG på forsiden af trøjen efter, at Vodafone opsagde aftalen. Trøjen er en hilsen til The Busby Babes, der dominerede engelsk fodbold 50 år før trøjens lancering. Derfor er trøjen domineret af rød, hvid… og guld.

Her på redaktionen er vi ret pjattet med trøjen, der både har noget utrolig klassisk over sig, men hvor der samtidig er lagt detaljer ind, der er værd at bemærke. Særligt spiller guld en rolle, da farven omgrænser skjoldet med logoet i, ligesom trøjen har gyldne linjer fra kraven og ned af siden. Derudover var numre og spillernavne i denne sæson i udvalgte kampe trykt i guld på ryggen.

Rent sportslig var det en absolut godkendt sæson, der resulterede i et mesterskab foran Chelsea, en tabt FA Cup-finale og et semifinale-nederlag til AC Milan efter en mindeværdig kvartfinale, som vi vender tilbage til længere nede. På årets hold i Premier League var 8 ud af de 11 pladser Manchester United spillere, så der var i den grad tale om dominans her.

Minder forbundet med trøjen

I sommeren 2006 ankom Michael Carrick til Manchester United fra Tottenham, og fik tildelt nummer 16, som Roy Keane indtil 2005 spillede med. Carrick blev en stor succes på Old Trafford og nåede at spille 12 sæsoner for De røde djævle og efter forskellige roller i Manchester Uniteds trænerstab, er han i dag manager i Middlesbrough. Men tilbage til 06/07-sæsonen, hvor Carrick skulle løfte arven efter Keane og tilbage til kvartfinalen i Champions League den sæson, hvor Roma var modstanderen. Efter et spinkelt nederlag på Olimpico i Rom på 1-2, var der lagt op til en spændende kamp på Old Trafford d. 10. april 2007 – troede man. Efter 11 minutter bragte Carrick hjemmeholdet foran med et forrygende langskud og otte minutter efter var United foran 3-0. Senere i kampen lavede Carrick sit måske mest ikoniske mål i den røde trøje den lækkert smider den op i hjørnet til 6-0.

 

 

 

 

Forrige artikel

16. december: Højt at flyve, dybt at falde

Næste artikel

OT.dk’s Transferevaluering: Tyrell Malacia

ANNONCE