Ugens talent: Dylan Levitt

Kenneth Nielsens billede
Indsendt af Kenneth Nielsen den fre, 27/04/2018 - 10:35

Træning på Carrington ©Getty

Manchester United har i denne uge givet en professionel kontrakt til det unge stortalent Dylan Levitt, som har været en af nøglespillerne på det u18-mandskab, der har vundet ligaen i år. Han har sammen med makker James Garner været en stærk duo inde centralt på midtbanen, og er altså nu belønnet for den flotte udvikling og gode sæson.

17-årige Levitt har scoret fire mål i løbet af sæsonen, og er fast inventar på det walisiske u19-landshold. Han har allerede en god del erfaring med landsholdet, hvor han har været med til u17-EM og har vundet Victory Shield med Wales.

Styrker
Han er blevet sammenlignet med Paul Scholes, og det er da også til at se hvorfor. Levitt er eminent i pasningsspillet, både de små hurtige kombinationer og de længere sideskift. Han har en fantastisk højrefod, og har en rigtig høj sikkerhed i sine pasninger.

Hans blik for spillet er stærkt, og han ved hvornår det er bedst at holde spillet kørende og hvornår der skal sendes en bold frem i banen for at skabe chancer. Han har skabt en del chancer i løbet af sæsonen, da hans evne til at se spillet og se chancerne er bedre end de flestes.

Dylan Levitt har primært været anvendt som 8'er i sæsonens løb, med kampe som 10'er. Han er stærk i den rolle som 8'er, da han arbejder begge veje, og han dækker det meste af banen med sit store løbepensum.

Ting at arbejde med
Hans hovedspil kan forbedres, ligesom han de kommende år skal arbejde lidt med styrken i overkroppen, hvis han skal ind og kæmpe med store stærke folk på midtbanen i Premier League.

Men husk, det er hans første år som u18-spiller i år, og han har masser af tid foran sig. Næste år vil han absolut være en nøglespiller i Kieran McKennas kamp for at genvende u18-titlen, ligesom det må forventes at han får en del kampe omkring u23-holdet og i de europæiske u19-kampe.

Et er dog sikkert. Hvis Levitt kan holde sig fri af alvorlige skader og fortsætte sin fine udvikling, er han indenfor to år en af de spillere der banker kraftigst på døren hos Jose Mourinho i kampen om spilletid i Premier League. Den unge waliser er en fremtidens mand på midten i United.