Blog: Forudsigelige forsvarsmangler

Jeg skal ikke kunne sige, om Ed Woodward og Louis van Gaal lytter meget til Marie Key, men noget kunne tyde på, at de to baserede sommerens transferaktiviteter på hendes største hit. De tror åbenbart på, at en god offensiv kan stå selv helt uden forsvar. Problemet er bare, at den slags ikke kaster lige så mange titler og priser af sig i fodboldens verden, som den gør i musikkens.

For mig at se er det lige så ubegribeligt, som er det utilgiveligt, at klubbens transferansvarlige ikke var i stand til at forstærke forsvaret mere, end de var. Når man mister fire mand og kun henter to ind, bliver standarden sjældent opretholdt, og bredden overhovedet ikke. Det er slet og ret ikke godt nok, at Manchester United ikke kan mønstre bedre forsvarsspillere, end tilfældet er.

Phil Jones er alt for meget skadet. Jonny Evans er ikke god nok til at være fast mand. Chris Smalling er dårlig, og det kan godt være, at han er engelsk landsholdsspiller, men det er Tom Cleverley altså også. Tyler Blackett skal nok blive til noget, men han er ikke klar til at være fast mand. Og Rafael forløser nok aldrig det potentiale, de fleste håbede, han havde.

Hvad angår nyindkøbene er Rojo en fin spiller, men ikke en mand, der løfter et ramponeret forsvar. Shaw har vi end ikke set i kamp endnu.

Med manglen på dygtige forsvarsspillere er det forudsigeligt, at defensiven lige nu ser ud til at blive holdets store hæmsko i denne sæson. Det er nemt at være kritisk og finde fejl, når man lige har lukket fem mål ind mod en oprykker, og nederlaget til Leicester var naturligvis noget ud over det sædvanlige, men det er langt fra første gang i sæsonen, at forsvaret har set foruroligende usikkert ud. Det er ikke kun de fire (eller tre) bagerstes ansvar at dække op, og midtbanen har også sin del af ansvaret. Det nytter bare ikke noget, at man har så mange gode spillere i offensiven, når defensiven langt fra står mål med den kvalitet. Hvordan skal det ikke gå, når først vi møder de gode hold?

I min verden kan der ikke være nogen tvivl om, at mindst én forsvarsspiller må være førsteprioritet til januar. Der er ingen balance i, hvor holdet har sine kvaliteter, for mens midtbanen og angrebet sammen har noget, der ligner fire verdensklassespillere – i hvert fald når de er i topform – har forsvaret ikke en eneste. Sådan én har United brug for, og det er under al kritik, at defensiven ikke blev forstærket nok i sommer. Det er Woodward og Van Gaals opgave at sørge for, at den bliver det til januar.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Van Gaal: Spillede ikke som et hold

Næste artikel

LvG adresserer forsvarssituationen

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share